Зеленський анонсував розширення "єПідтримки" і виплати за бустерну вакцинацію
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський анонсував розширення "єПідтримки" і виплати за бустерну вакцинацію

Зеленський анонсував розширення "єПідтримки" і виплати за бустерну вакцинацію
Джерело:  online.ua

Після засідання РНБО, президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення у якому анонсував додаткові виплати за отримання бустерної дози вакцини, а також розширення програми "єПідтримка".

Джерело: відеозвернення президента

500 гривень за бустерну вакцинацію

Володимир Зеленський повідомив, що за отримання бустерного щеплення держава виплатить 500 гривень. Гроші можна буде отримати на картку "єПідтримки".

В рамках програми буде додано ще 500 грн для тих громадян України, які отримають третю дозу щеплення, — зазначив Зеленський.

Імунітет зростає після кожної дози вакцини. Стратегія бустеризації стала єдиним стандартом для всіх розвинених країн, — додав президент.

Бустерну вакцинацію в Україні можна отримати з 6 січня.

Пенсіонери зможуть витратити "ковідну" тисячу на оплату комуналки

Українці пенсійного віку зможуть витратити кошти, отримані за вакцинацію в рамках програми "єПідтримка" на оплату комунальних послуг.

Протягом лютого ми додатково розширимо програму для літніх людей — вони матимуть можливість використання цих грошей на оплату комунальних послуг, — повідомив Зеленський у зверненні.

Також він анонсував розширення програми на громадян України віком 14—18 років.

Крім базових цілей на спорт, музеї, кіно, театри, подорожі та інше, вони зможуть витрачати гроші у сфері освіти — на освітні курси, освітні послуги, освітні програми тощо.

Що передбачає програма виплат "єПідтримка"

Згідно з програмою, всі вакциновані українці можуть отримати 1 тис. Гривень з 19 грудня 2021 року. Ці гроші можна витратити лише на певні види посулг та товари. Основними категоріями є: придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концерт, виставку. Також можна купити книжки чи квитки для мандрівок всередині країни, на внутрішні залізничні та авіаперевезення.

З 24 січня вакциновані громадяни старші за 60 років можуть придбати ліки за отримані гроші.

Програма діятиме протягом 2022 року, гроші можна витратити протягом 4 місяців після їх отримання інакше вони повернуться до державної скарбниці. Розплачуватися можна онлайн і офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?