Зеленський дав важливу обіцянку українцям про тарифи
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський дав важливу обіцянку українцям про тарифи

Зеленський дав важливу обіцянку українцям про тарифи
Джерело:  online.ua

Тарифи для населення на тепло та гарячу воду до кінця опалювального сезону в Україні зростати не будуть. Ціни будуть стабільними, незважаючи на підвищення світових цін на енергоносії. Про це заявив президент України Володимир Зеленський 30 вересня на Конгресі місцевих та регіональних влад. 

Джерело: засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

Кабінет Міністрів, НАК "Нафтогаз України", Асоціація міст України та Конгрес місцевих і регіональних влад підпишуть меморандум, який дасть можливість не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для українців до кінця опалювального сезону.

«Найважливіше питання сьогодні – підготовка до опалювального сезону. Цього року це особливий для нас усіх виклик, через зростання ціни на газ в Європі. Для нашої країни питання тарифів є непростим. Ми підписуємо меморандум, згідно з яким тарифи на тепло, гарячу воду для населення не будуть зростати. Попри будь-які ринкові зміни чи тиск інших держав», – пообіцяв Зеленський.

Також він назвав підписання меморандуму “великою перемогою”.

Наступний меморандум буде трирічним

Зеленський також сказав, що це рішення не є комплексним, підкресливши, що влада “латає дірки”.

“Тому я очікую на появу аналогічного меморандуму - і ми вже почали працювати з місцевою владою, - я б хотів, щоб ми мали меморандум не на один, а на три наступні роки, щоб не було сюрпризів для громадян України”, - зазначив він.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду запевнив, що готовність об’єктів інфраструктури до опалювального сезону по регіонах становить понад 90%, а деякі міста готові практично на 100%. У підземних сховищах цьогоріч накопичено 18,8 млрд кубічних метрів газу, що більше від показників 2017 та 2018 років, та має вистачити для проходження опалювального сезону.

Читайте також:

  • У Зеленського відповіли на нові погрози РФ щодо НАТО.

  • У Зеленського та Путіна обмінялися заявами про саміт лідерів нормандської четвірки.

  • У Зеленського жорстко розкритикували ООН через РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?