Зеленський назвав головну умову для розблокування переговорів з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав головну умову для розблокування переговорів з Росією

Зеленський назвав головну умову для розблокування переговорів з Росією
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський офіційно повідомив, що першим кроком для розблокування переговорів з Росією повинне стати відведення російських військ до позицій станом до 24 лютого. Про це він заявив під час виступу перед фахівцями Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House.

Джерело: "Укрінформ"

Зеленський озвучив умову для розблокування переговорів з Росією

Я вважаю, що крок мінімальний перед тим, як закінчити всю війну, мінімальний крок – він є. Щоб нам нормально почати говорити, якщо можна в цілому використовувати слово "нормально", то якщо б розблокувати, скажімо так, дипломатичний формат відносин для зупинення війни між Україною і Росією, то і крок повинен бути – відновити ситуацію, яка була до повномасштабного вторгнення – до 24 числа (лютого – ред.). Їм треба відійти на ті тимчасові контактні лінії або розмежувальні лінії, і відійти туди військами. Тоді можна говорити, повноцінно. Я так вважаю, - наголосив глава держави.

За словами Володимира Зеленського, хоча команда російського диктатора Володимира Путіна руйнує "всі наші мости", український лідер вважає, що "не всі мости для цього зруйновані".

Мене обирав народ України як президента України, а не як президента міні-України, – заявив глава держави.

Окрім того, Володимир Зеленський звернув увагу на те, що можливе знищення росіянами українських військових і цивільних на "Азовсталі" в Маріуполі перекреслить можливість подальших переговорів з офіційною Москвою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?