Зеленський назвав свої очікування від зустрічі з Байденом
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав свої очікування від зустрічі з Байденом

Зеленський назвав свої очікування від зустрічі з Байденом
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський виступив із публічною заявою про низку тем, які він хоче обговорити з американським колегою Джо Байденом під час особистої зустрічі.

Джерело: президент під час візиту в Литву

За словами політика, йдеться перш за все про обговорення галузей безпеки, оборони, економіки. Сам він очікує розуміння й конкретики від зустрічі з президентом США.

“Чого ми очікуємо від зустрічі з президентом США? Конкретики, розуміння, питання: оборона, безпека, економіка. За всіма трьома напрямами, я вважаю, ми маємо розуміти, як ми можемо співпрацювати, де справді США нас підтримуватимуть”, - наголосив Зеленський.

Також під час спільних заходів за участі литовського президента Гітанаса Науседи український лідер згадав питання НАТО та вступу держави у лави союзників. Перш за все він нагадав, що з боку Києва Альянс очікує реформи - це те, на чому українська сторона має сконцентрувати увагу.

“Згоден, що ключ до позитивного вирішення наших євроатлантичних прагнень – це насамперед успіх наших реформ. І ми й надалі робитимемо все, щоб прискорити темп реформ, зокрема в рамках виконання річних національних програм під егідою комісії Україна-НАТО. Але вже сьогодні ми хотіли б отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дасть змогу перейти до наступного етапу нашої інтеграції з альянсом”, - додав Зеленський.

Передбачається, що саміт Зеленського та Байдена відбудеться вже влітку, однак його дата ще не затверджена. Американський президент особисто запросив колегу відвідати США для переговорів.

Водночас незабаром очікується візит Зеленського у Берлін на особисте запрошення канцлерки Ангели Меркель.

“Питання "Північного потоку-2" - це питання глобальне, і я очікую розмови щодо нього з пані Меркель... Це важливо для енергетичної безпеки не лише України, а всієї Європи… Я вважаю, що насамперед - безпека, а після вже економіка. Але ми розуміємо, що і без економіки неможливо. Але для кого тоді будувати, якщо у нас війна і гинуть люди”, - пояснив сам Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?