Зеленський назвав умови для впевненної перемоги ЗСУ над армією РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав умови для впевненної перемоги ЗСУ над армією РФ

Зеленський назвав умови для впевненної перемоги ЗСУ над армією РФ
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, для впевненої перемоги над злочинною армією РФ українським військовим необхідні сучасні танки та артилерія, а також створення спецтрибуналу для військово-політичного керівництва країни-агресора і посилення антиросійських санкцій.

Джерело: виступ Зеленського перед парламентом Литви

Україна для перемоги потребує значного підсилення військової допомоги 

За словами голови держави, наразі існує необхідність прийняття термінових рішень західними партнерами щодо посилення обороноздатності України та підтримки подальшої деокупації захоплених армією РФ українських територій.

Це стосується, передусім, сучасних танків, ефективної артилерії. Нам потрібні нові санкційні рішення, які підтримуватимуть постійний та нездоланний тиск на державу-агресора і на всіх економічних суб'єктів, які забезпечують продовження агресії. І нам потрібний міжнародний трибунал, який дозволить притягнути до відповідальності тих, чий злий розум породив цей злочин, цю війну, - наголосив Зеленський.

Президент висловив впевненість, що коли реваншисти з теперішньої Москви опиняться під справедливим судом, це буде історичним покаранням і для тих реваншистів, які покоління тому намагалися зламати нашу свободу.

При цьому Зеленський припустив, що найближчий саміт НАТО у Вільнюсі може стати доленосним для України.

Ми дуже очікуємо Вільнюський саміт НАТО, знаємо, що він може стати доленосним для нашої євроатлантичної спільноти. Зробимо все, щоб саміт таким і був, зробимо разом, бо історія - це завжди здобуток вільних, - наголосив президент.

За його словами, сьогодні, коли у Литві відзначають День Свободи, українці теж продовжують боротися за незалежність від російського агресора, як колись литовці. Він подякував литовській стороні за підтримку.

Варто зазначити, що саміт НАТО у Вільнюсі відбудеться 11 та 12 липня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?