Зеленський не проти віддати Медведчука Росії в обмін на політв’язнів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський не проти віддати Медведчука Росії в обмін на політв’язнів

Зеленський не проти віддати Медведчука Росії в обмін на політв’язнів
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна могла б розглянути обмін проросійського політика, депутата ОПЗЖ, підозрюваного в держзраді, Віктора Медведчука на українських політв’язнів, якби Росія підтвердила, що Медведчук має російське громадянство.

Джерело: інтерв'ю Зеленського телеканалу ICTV.

"Пан Медведчук – громадянин України, і до нього застосовується українське законодавство.

З іншого боку, якби Росія підтвердила, що в пана Медведчука є російське громадянство (ну наприклад, цілком можливо), то ми б із задоволенням після цього підтвердження чи хоча б натяку розглянули можливості обміну пана Медведчука на дійсних героїв і громадян України, які знаходяться не в Україні", - зазначив Зеленський.

Також президент сказав, що Росія прямо не висувала вимоги "залишити в спокої" кума Путіна Медведчука.

Кримінальні справи проти Медведчука

Нагадаємо, 8 жовтня Віктору Медведчуку оголосили нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Політика звинувачують в причетності до зриву постачання вугілля в Україну з Південно-Африканської Республіки та організації схеми контрабанди вугілля з ОРДЛО, в результаті якої російські гібридні сили отримали понад 200 мільйонів гривень.

12 жовтня суддя Печерського районного суду відправила політика під домашній арешт, хоча в клопотанні обвинувачення йшлося про арешт з альтернативою застави в 1 мільярд гривень. Прокуратура планує оскаржувати це рішення суду.

До цього Віктор Медведчук уже перебував під домашнім арештом у справі про розграбування ресурсів Криму (нафти та газу) та держзраду, відкритій проти нього у травні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?