Зеленський озвучив позицію щодо подвійного громадянства в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський озвучив позицію щодо подвійного громадянства в Україні

Зеленський озвучив позицію щодо подвійного громадянства в Україні
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський виступив під час нового візиту до Сполучених Штатів на підтримку ініціативи щодо подвійного громадянства в Україні та пообіцяв українській діаспорі імплементувати її.

Джерело: Укрінформ

Державний лідер напередодні зустрівся з представниками українських організацій та церков США в Українському інституті Америки.

“Ми обов’язково реалізуємо ідею подвійного громадянства, зокрема для українців Америки”, - стверджував він на зустрічі.

Водночас Зеленський уточнив, що ситуація з подвійним громадянством дуже непроста.

“Це не можна всім зробити, оскільки деякі українці живуть у тих країнах, які, м’яко кажучи, нам не друзі”, - наголосив він.

Подвійне громадянство в Україні

Раніше під час серпнево-вересневого візиту до США Володимир Зеленський прямо визнав неможливість введення подвійного громадянства для українців. За словами державного лідера, все це пов’язано з російською агресією проти України та конкретними рішеннями Кремля щодо населення Криму чи окупованих районів на сході країни.

“Є складнощі. Щодо тимчасової окупації нашого українського півострова... Є паспортизація, була вона довгою, більш як 20 років проводилася паспортизація російськими паспортами громадян України на території Криму. Зараз відбуваються паралельні речі на території тимчасово окупованої частини Донбасу”, - уточнив тоді президент.

Ще у березні на рівні Міністерства закордонних справ анонсували рішення щодо подвійного громадянства. Очільник відомства Дмитро Кулеба стверджував, що це позитивна ідея, яка триматиме мільйони українців по всьому світу разом.

“Але є другий елемент: якщо ви маєте декілька паспортів, чи маєте ви право бути депутатом парламенту? Чи можете ви бути міністром? Тут буде інша політика і встановлені низка обмежень, щоб не допустити зловживань. На такій посаді людина має бути громадянином однієї країни – України”, - уточнив міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?