Зеленський підписав указ про нову "мінімалку" для медиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав указ про нову "мінімалку" для медиків

Зеленський підписав указ про нову "мінімалку" для медиків
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський поставив підпис на указі про збільшення зарплат для медичних робітників.

Джерело: Офіс президента

За оприлюдненими даними, державний лідер брав участь у заходах, присвячених Дню медика. Саме з цим пов’язане підписання відповідного документа.

Згідно з офіційним уточненням, заробітна плата для середнього медичного персоналу становитиме не менше 13,5 тисячі гривень, а для безпосередньо лікарів - не менше 20 тисяч.

Сам Зеленський зауважив, що чинна влада “зробить все, щоб збільшення зарплат було не лише на папері”. В Інтересах всієї України забезпечити високу мотивацію для медиків - професія має бути високооплачуваною.

Президент звернувся із закликом до місцевої влади з приводу забезпечення справедливого розподілу фінансів у медичних закладах.

“Не допустити ситуації, коли керівник медичного закладу отримує 100 тисяч гривень на місяць, а лікарі й медсестри – 6”, - пояснив він.

Зеленський під час виступу буквально назвав усі 700 тисяч українських медиків “лицарями у білих обладунках”. Головне завдання держави у медичному напрямку - забезпечення якісної інфраструктури та обладнання для роботи відповідних закладів.

“Ми маємо зробити, що у нас був не день, а рік медичного працівника”, - стверджував він.

Також Зеленський оголосив про новий проєкт, який полягає у будівництві лікарень нового формату, які надаватимуть якісні послуги населенню.

“Лікарні, однаково комфортні як для пацієнта, так і для лікаря. Робота в сучасних закладах, за сучасними методиками, на сучасному обладнанні… Лікар має боротися з хворобою, а не з проблемами побуту, як-от старі ліфти, незручні ліжка, застаріле обладнання чи комунікації… Важливо: мова не лише про столицю та міста-мільйонники. Проєкт буде реалізовано в кожній області України, а нові заклади стануть прикладом якості й основою майстер-планів для подальшого оновлення всіх лікарень в усій країні”, - резюмував президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?