Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів

Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів
Джерело:  online.ua

17 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про звільнення всіх обласних військкомів.

Джерело: Офіс президента

Зеленський затвердив рішення про звільнення воєнкомів

Зеленський підписав указ №491/2023 про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2023 року "Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України".

 Контроль за виконанням рішення РФНБО наклали на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Про що йдеться у рішенні РНБО

РНБО рекомендувала головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному призначити на посади керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки осіб офіцерського складу, які безпосередньо беруть участь у бойових діях.

Для цього Залужному рекомендували рекомендації командувачів (командирів) оперативно-тактичних угруповань, оперативно-стратегічних угруповань військ (сил).

Всі майбутні керівники ТЦК повинні пройти перевірку СБУ.

Офісу генпрокурора, НАЗК та ДБР рекомендували впродовж місяця вжити додаткових заходів з протидії корупції серед посадових осіб ТЦК.

Нагадаємо, що після засідання 11 серпня РНБО президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні звільнять всіх обласних "воєнкомів".

Наші рішення. Звільняємо всіх обласних "воєнкомів". Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – саме їм можна довірити цю систему комплектування, — заявив президент.

Читайте також:

  • Зеленський провів засідання РНБО щодо всеукраїнської перевірки військкоматів — відео

  • ДБР уже розслідує понад 110 справ у рамках перевірки військкомів

  • У Києві затримали начальника Голосіївського військкомату — відома причина

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?