Зеленський підписав закон про нові правила отримання громадянства України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав закон про нові правила отримання громадянства України

Зеленський підписав закон про нові правила отримання громадянства України
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський ухвалив законопроєкт №7606 щодо нових правил отримання громадянства України. 

Джерело: сайт Верховної Ради

Що відомо про нову процедуру отримання громадянства України 

Президент затвердив проект закону про внесення змін до Законів України "Про громадянство України" та "Про забезпечення функціонування української мови як державної" щодо умов прийняття до громадянства України.

Зазначається, що за новою процедурою, кандидат на отримання громадянства України повинен бути скласти іспити на володіння українською мовою та знання історії та Конституції держави.

Що відомо про історію прийняття законопроєкту про нову процедуру прийняття громадянства 

23 травня 2022 року в Україні була зареєстрована петиція про введення обовʼязкового іспиту для отримання громадянства України. Вона набрала необхідні 25 тис. голосів для розгляду.

А 8 липня того ж року президент Володимир Зеленський відповів на електронну петицію та передав її до Кабміну, доручивши розглянути можливість запровадження змін.

12 липня уряд повідомив, що підготує законопроекти щодо запровадження комплексного іспиту для набуття громадянства України.

 І вже 28 липня він вніс його на розгляд Верховної Ради.

Тоді прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що після ухвалення цього закону для отримання українського громадянства необхідно буде скласти комплексний іспит зі знання основ Конституції України, історії України та української мови.

Верховна Рада підтримала в цілому запровадження як умови прийняття до громадянства України складання трьох іспитів.

За ухвалення рішення проголосував 281 народний депутат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?