Зеленський поставив на місце Путіна після гучних звинувачень
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський поставив на місце Путіна після гучних звинувачень

Зеленський поставив на місце Путіна після гучних звинувачень
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський розставив всі крапки над "i" в питанні про українців і росіян як про "один" народ. Він поставив на місце главу Кремля Володимира Путіна, підкресливши, що якби ми були "одним народом", то в Москві ходили б гривні, а над Державною думою розвивався жовто-блакитний прапор.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Зеленський визнав, що в українців і росіян є багато спільного - загальна частина історії, пам'ять, сусідство, родичі, загальна перемога над фашизмом і загальні трагедії. Український лідер не виключає, що можливо, щось спільне буде і в майбутньому, якщо ще не пізно зупинити тотальне розділення між країнами.

"Давайте, нарешті, розставимо крапки над "i". Ми точно не один народ. Так, у нас є багато спільного. У нас загальна частина історії, пам'ять, сусідство, родичі, загальні перемога над фашизмом і загальні трагедії. Так, все це вкрай важливо, і ми про це пам'ятаємо. І, можливо, щось спільне у нас буде в майбутньому, якщо ще не пізно зупинити тотальне розділення між нашими країнами ", - поділився з воим думкою президент.

Він також конкретно пояснив Путіну, чому з його боку є неприйнятним робити заяви про "один" народі.

"У кожного з нас свій шлях. Але мета у нас дійсно повинна бути одна - закінчити війну на Донбасі, повернути Україні її території. І ще дещо - неможливо одночасно говорити про "один народ" і відкрито захоплювати наші території і продовжувати бійню на Донбасі. Це ж очевидно ", - підкреслив Зеленський.

Зеленський про передачу України під "зовнішнє управління"

Президент запевнив, що в реальному світі всі питання по Україні вирішуються виключно в Україні і українською державою, а точно не в будь-який сусідній країні і точно не "тіньовими посередниками", які зараз перебувають під домашнім арештом або в розшуку. Слова Путіна він назвав всім відомою пропагандистської мантрою, яка спрямована перш за все для внутрішнього споживача в самій Росії.

Український глава каже, що його особисто не чіпляє фраза Путіна про те, що "сенс говорити із Зеленським, якщо все вирішується в Вашингтоні"?

"Це виглядає так, якби я, наприклад, сказав: "а навіщо росіянам вибори, пряма демократія, якщо все вирішується виключно в Кремлі? ", - відповів Зеленський на звинувачення Путіна.

Він нагадав, що сьогодні наша держава працює за таким принципом - "нічого про Україну без України". Зеленський додав, що вже 12 липня він проведе особисту зустріч з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, а в кінці липня будуть прямі переговори з президентом США Джо Байденом.

"Готовий я зустрітися і з президентом Путіним - якщо його дійсно цікавить вирішення низки кризових питань, які об'єктивно існують у двосторонніх відносинах України та Росії. У будь-якому випадку, підготовка до цього непростого матчу триває", - пояснив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?