Зеленський прибув до Японії на саміт Великої сімки
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський прибув до Японії на саміт Великої сімки

Зеленський прибув до Японії на саміт Великої сімки
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський 20 травня прибув з візитом до Японії, де він візьме участь у саміті країн Великої сімки у Хіросімі.

Джерело: Володимир Зеленський

 Зеленський особисто приїхав до Японії

Японія. G7. Важливі зустрічі з партнерами та друзями України. Безпека й посилення співпраці для нашої перемоги. Сьогодні мир стане ближчим, - написав він.

Раніше особисту присутність Зеленського на саміті G7 в Хіросімі підтвердили в Білому домі. З Зеленським планує зустрітися президент США Джо Байден.

Радник з національної безпеки Джейк Салліван додав, що Байден «з нетерпінням чекає на можливість мати можливість зустрітися віч-на-віч» із Зеленським.

Явку Зеленського підтвердив і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда.

У заяві Міністерства закордонних справ Кішіда зазначив, що уряд Японії вирішив провести засідання щодо України з лідерами G7 у неділю, що є останнім днем саміту.

Прийнято рішення провести сесію щодо України з лідерами G7 за очної участі президента Зеленського. Президент Зеленський також візьме участь як гість у сесії з миру та стабільності з главами держав і урядів G7 та лідерами запрошених країн, - йдеться у повідомленні.

У заяві підтверджено, що Кішида та Зеленський також планують провести двосторонню зустріч у неділю, 21 травня.

Кішида повторив, що «ситуація в Україні» є одним із головних пунктів порядку денного саміту G7 у Хіросімі, і що «важливо відображати голос України».

Байден оголосить новий пакет допомоги після зустрічі з Зеленським

Байден планує оголосити про новий пакет військової допомоги вартістю в 375 мільйонів доларів після того, як світові лідери заслухають президента України Володимира Зеленського.

За словами офіційних осіб, новий американський пакет допомоги, ймовірно, включатиме нову артилерію, боєприпаси та ракетні установки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?