Зеленський про кінець війни та переговори з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський про кінець війни та переговори з РФ

Зеленський про кінець війни та переговори з РФ
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, переговори з РФ щодо завершення розв'язаної Кремлем злочинної війни можливі тільки у разі виведення російської армії з окупованих територій України.

Джерело: брифінг президента

Україна готова до переговорів із РФ за умови виведення російської армії 

Президент у відповідь на запитання журналістів під час спільного брифінгу із лідерами Молдови, Словенії, Словаччини та Хорватії нагадав, що Україна вже запропонувала власний план під назвою "формула миру".

Авжеж, буде фіксакція закінчення війни. Але тільки за цим великим столом, де будуть сидіти порядні держави, представник РФ – мені складно сказати, хто на той час це буде – який без бою спочатку виведе всі війська з нашої території. Тоді починається дипломатичний формат. А якщо ми силою будемо їх вибивати їх всіх до кінця – то з такими людьми немає про що говорити в цілому. Тому що ми втратимо людей. Буде багато жертв. Про що з цими людьми в цілому говорити? Вони мають бути ізольованими і нерукоподаваними. Ось і все, - підкреслив президент.

Зеленський щодо ядерних погроз Путіна 

За словами голови держави, бажання кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна щодо розміщення ядерної зброї на території Білорусі свідчить про невдалу зустріч із лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Якщо ви хочете мою особисту думку. Сигнал, що Росія хоче розташувати свою ядерну зброю в Білорусі, говорить про невдалу зустріч з Китаєм. Потрібно було показати якусь суб'єктність, яку Росія, під керуванням Путіна втратила, - зазначив Зеленський.

Президент вважає, що наразі Путіну необхідно продемонструвати якісь успіхи, якісь уявні перемоги, проте він не може зробити цього на полі бою.

Вони почали криваву війну і вже зрозуміло, чим вона закінчиться. Питання в тому, що він не жаліє наших людей, але й не рахує своїх людей. Але то справа РФ, - зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що розміщення ядерного озброєння в Білорусі свідчить про втрату суб'єктності режиму Лукашенка, адже він більше не вирішує, яку зброю буде розміщено на його території.

Між тим Зеленський зазначив, що Україна готова вести розмову із Китаєм та іншими країнами, які вагаються із позицією стосовно війни.

Що у нас з лідером Китаю? Мені здається, що це якраз один з лідерів, які вагаються. Але, мені здається, для нас важливо робити все, щоб задіяти в перемозі над війною максимум держав, як би далеко вони не були, - підкреслив президент.

За його словами, якщо значна кількість держав стануть на бік України та допоможуть завершити війну, це буде перемога миру над війною. Це також буде прикладом для всіх країн, які думають про агресію.

Тому ми відправляємо сигнали таким державам і кажемо, що готові зустрічатися, говорити, і разом перемагати агресію РФ. Очікуємо на відповіді деяких держав, - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?