Зеленський проігнорував вину РФ у катастрофі MH17
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський проігнорував вину РФ у катастрофі MH17

Зеленський проігнорував вину РФ у катастрофі MH17
Джерело:  online.ua

17 липня глава держави Володимир Зеленський на своїй сторінці у соцмережі написав пост про катастрофу рейсу MH17, навіть не згадавши про те, що літак було збито, а ракету по "Боїнгу" випустили з російського комплексу "Бук".

Джерело: Instagram  Володимира Зеленського

Зеленський написав про MH17, але не згадав про вину РФ

"Сім років тому в небі над Україною сталася жахлива катастрофа пасажирського літака Boeing 777 рейсу MH17. Внаслідок трагедії загинуло 298 людей. 298 втрачених життів, 298 зруйнованих мрій про щасливе майбутнє. Світ має знати правду. Вірю, що істину найближчим часом буде встановлено", - йдеться в повідомленні українського президента.

Варто звернути увагу на те, що у дописі українського лідера немає ані слова про те, що літак збили, і здійснили це зловмисники з території окупованого сходу нашої держави, використовуючи російську зброю. Що цікаво, на офіційній сторінці Володимира Зеленського повідомлення про трагедію MH17 викладено зовсім інакше.

Там наголошується, що міжнародна спільна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО Збройних сил РФ, дислокованій в Курську.

Що потрібно знати про катастрофу МН17

17 липня 2014 року Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам – Куала-Лумпур, збили над контрольованою проросійськими силами територією українського Донбасу. Загинули всі 298 осіб, що були на борту.

Слідчі дійшли висновку, що літак над Донбасом збили ракетою з "Бука" російської бригади з Курська. 
3 лютого 2020 року прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам і викликала їх для слідчих дій. Йдеться про Сергія Дубинського (позивний "Хмурий"), Ігоря Гіркіна (позивний "Стрілок"), Олега Пулатова (позивний "Гюрза"), Леоніда Харченка (позивний "Кріт").

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?