Зеленський провів важливу бесіду з послами G7 щодо війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів важливу бесіду з послами G7 щодо війни

Зеленський провів важливу бесіду з послами G7 щодо війни
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський у четвер, 14 жовтня, провів переговори з офіційними представниками держав “Групи семи”, які здебільшого торкалися процесу врегулювання війни на сході України.

Джерело: Twitter

За словами державного лідера, зустріч відбулася під час його робочої поїздки до Запоріжжя. Для цього було організовано так званий робочий ланч з очільниками представництв.

“Під час робочої поїздки до Запоріжжя провів робочий ланч з головами дипломатичних представництв країн "Великої сімки". Обговорили питання мирного врегулювання на Донбасі, реформи та трансформацію України”, - наголосив Зеленський у соціальній мережі.

У День захисника та захисниці України державний лідер відвідав острів Хортиця, де відбулися урочисті заходи та церемонія складання урочистої присяги військового ліцеїста.

У другій половині дня Зеленський прибув на Донбас у рамках однієї робочої поїздки.

Врегулювання війни на Донбасі

Зеленський провів відеоперемовини з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель та французьким лідером Еммануелем Макроном — сторони обговорили можливість відновлення роботи Нормандської четвірки.

"Було обговорено подальші кроки з метою мирного врегулювання на Донбасі, а також підготовку до проведення чергового саміту "Нормандської четвірки". Сторони відзначили, що очікують від цього саміту конструктиву та досягнення домовленостей щодо узгоджених послідовних кроків, які зможуть забезпечити встановлення стійкого миру на Донбасі. Лідери трьох держав обговорили пропозиції щодо домовленостей, які могли б бути розглянуті на саміті в Нормандському форматі", — йдеться в повідомленні ОП.

Пізніше російський диктатор Володимир Путін провів переговори з Меркель та Макроном щодо відновлення роботи “четвірки”. Переговори Путіна з лідерами ФРН та Франції відбулися оперативно після перемовин останніх з Володимиром Зеленським.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?