Зеленський розширив санкції проти головреда "Страна.ua" Гужви та ресурсів Шарія
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський розширив санкції проти головреда "Страна.ua" Гужви та ресурсів Шарія

Зеленський розширив санкції проти головреда "Страна.ua" Гужви та ресурсів Шарія
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський розширив санкції на ресурси, які належать блогеру Анатолію Шарію, а також на головного редактора "Страна.ua" Ігоря Гужву. Про це йдеться в Указі №57/2022 на сайті президента.

Джерело: указ  Президента України

Санкції проти проросійських ресурсів

Зеленський підписав указ про внесення змін до пакету санкцій, які стосуються десяти осіб та двох компаній.

За рішенням Ради нацбезпеки та оборони блокується доступ до доменів «Шарій.Нет» і «Страна.ua», а також на аналогічні за змістом ресурси.

Ці зміни стосуються проросійських пропагандистів Анатолія та Ольги Шарій, її матері Алли Бондаренко, головного редактора сайту «Страна.UA» Ігоря Гужви та пов'язаних із ним Ганни Солнцевої і Любові Лукашиної.

Також запроваджуються санкції проти «заступника генпрокурора «ЛНР»» Вадима Лященка та трьох членів так званих «територіальних виборчих комісій» в окупованому Криму. Це Наталія Коваленко (Бабенко), Олександра Осетрова і Юлія Рибакова.

Також санкції стосуються зареєстрованої в США авіакомпанії ALPHA BRAVO AVIATION LLC, на неї оформлено один з літаків, що літали рейсом Київ-Москва.

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Санкції проти проросійських пропагандистів

Ці санкції були ухвалені ще в серпні 2021 року за рекомендацією СБУ.

Шарію зокрема була оголошена підозра у державній зраді і розпалюванні міжнаціональної ворожнечі 16 лютого 2021 року.

Пропагандист займався дискредитацією державної політики України, навмисне та цілеспрямовано поширював маніпулятивну, спотворену інформацію про події на Сході країни. Метою було – загострення та дестабілізація суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації, розпалювання конфліктів, - пояснили у спецслужбі.

Зараз пропагандист перебуває у розшуку, а живе в Іспанії. У зв’язку з цим Служба безпеки України вже запросила дозвіл на слідчі дії за кордоном.

Нагадаємо, що раніше Зеленський підписав указ про введення санкцій стосовно проросійського телеканалу "НАШ".

Введено обмежувальні санкції проти компанії "Наша Прага", проти компанії НАШ 24", "НАШ 365", - зазначили в РНБО.

Цими компаніями володіє колишній депутат Євгеній Мураєв. Строки санкційних пакетів проти пропагандистських проросійських каналів становить 5 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?