Зеленський відкинув ймовірність вторгнення ЗСУ на територію РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відкинув ймовірність вторгнення ЗСУ на територію РФ

Зеленський відкинув ймовірність вторгнення ЗСУ на територію РФ
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський наголосив, що в України не має планів щодо військового походу на територію РФ та окупації російських територій. 

Джерело: інтерв'ю Зеленського французьким телеканалам TF1 і LCI

Україна прагне деокупувати виключно власні території

Нас не цікавить Москва. Нас не цікавить Санкт-Петербург. Нас не зацікавлять чужі землі. Нас не цікавить життя Російської Федерації. Тому нас цікавить тільки наша земля. І ми хочемо її деокупувати. Ось і все. Розмовляти з Росією треба, з тією Росією, яка готова поважати вас. Яка готова говорити не зброєю, а словами. Яка готова вам віддати, тим чи іншим шляхом, ваші законні території згідно з міжнародним правом. От із цією Росією можна буде говорити. Але не з нацистською, - наголосив Зеленський.

Президент також зазначив, що наразі військова операція зі звільнення окупованого РФ Криму поки ще не розпочалась.

Однак голова держави підкреслив, що такі прагнення та готовність звільняти півострів військовим шляхом володіють думками українців.

Сама операція ще не почалась. Коли вона почнеться, ви це точно почуєте. Я вважаю, що відвоювання Криму почалось в головах людей і це дуже важливо. В нашому внутрішньому бажанні, в єдності відношення до цього. Не просто на словах Крим це Україна. Треба бути готовими і йти. Ніхто просто так Крим не віддасть. Відвоювання завжди починається з суспільства: з бажання і готовності. Я вважаю, що початок є, - наголосив Зеленський.

Водночас президент зауважив, що якщо кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін вирішить застосувати ядерну зброю у війні проти України — він її застосує незалежно від того, що буде робити Україна.

Якщо Путін вирішив в якийсь момент застосовувати ядерну зброю, це не залежить від того, хоче Зеленський забрати назад наш Крим, хоче суспільство поїхати до себе на море, - підкреслив Зеленський.

За його словами, питання полягає не у прагненні України звільнити окупований Крим.

Путін, якщо хоче застосувати ядерну зброю - він її застосує. Так само, як він обіцяв Макрону, Меркель, що не буде повномасштабного вторгнення в Україну, Передайте Зеленському, США, я просто хочу, щоб ми домовились про Донбас, Мінськ тощо. Просто не можна вірити людям, які щось говорять, а діють так, як вирішили особисто вони, - зазначив президент.

Зеленський наголосив, що Путін - це не та людина, яка прямо щось робить. Він діє так, як вигідно йому.

Тому, за словами голови держави, икористання будь-якої зброї залежить лише від міцності об'єднання України з Європою, США та усім світом, адже якщо кремлівські злочинці побачать послаблення підтримки України з боку світової спільноти, вони використають заради знищення України будь-яку зброю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?