Зеленський відреагував на обстріл армією РФ Південноукраїнської АЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відреагував на обстріл армією РФ Південноукраїнської АЕС

Зеленський відреагував на обстріл армією РФ Південноукраїнської АЕС
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, злочинними обстрілами Південоукраїнської АЕС кремлівська армія створює загрозу для всього цивілізованого світу.

Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

Що відомо про ворожий обстріл Південноукраїнської АЕС

Зеленський зазначив, що вночі 19 вересня ракета, випущена кремлівською армією, приземлилась всього в 300 метрах від території Південноукраїнської АЕС.

Через влучання ракети поряд із АЕС сталося короткочасне відключення електролінії.

Окупанти знову захотіли постріляти, але забули, що таке атомна станція. Росія наражає на небезпеку весь світ. Повинні зупинити її, поки не пізно, - наголосив президент.

Представники "Енергоатому" повідомили, що одна з російських ракет впала буквально у якихось 300 метрах від ядерних реакторів станції.

У результаті вибуху ракети, запущеної окупантами, на території ПАЕС утворилася вирва глибиною 2 м і діаметром 4 м.

Ударною хвилею пошкоджено будівлю АЕС, розбито понад 100 вікон. Відключився один із гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, що входить до складу Южноукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі. Акти ядерного тероризму рашистів загрожують усьому світу. Їх треба негайно зупинити, щоб не допустити нової катастрофи! - зазначили представники корпорації.

В "Енергоатомі" наголосили, що  всі три енергоблоки ПАЕС працюють у штатному режимі. Постраждалих серед персоналу станції немає.

 Раніше, 20 серпня, кремлівська армія завдавала ракетного удару по Вознесенську на Миколаївщині та уламки ракети знайшли неподалік Південноукраїнської АЕС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?