Зеленський виключає альтернативи статусу кандидата в ЄС для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський виключає альтернативи статусу кандидата в ЄС для України

Зеленський виключає альтернативи статусу кандидата в ЄС для України
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна отримати статус кандидата в Євросоюзі і вважає некоректними пропозиції альтернативних рішень.

Джерело: брифінг  Зеленського та прем‘єр-міністра Португалії Антоніу Кошту

Зеленський відкинув альтернативи вступу в ЄС

Зеленський наголосив, що, на його думку, ті, хто пропонують Україні "альтернативи" - свідомо або несвідомо просувають інтереси РФ.

Нам не потрібні якісь можливості, або доступу до тих чи інших фінансів. Це важливо для економіки України, але не потрібне нам як альтернатива кандидатству в ЄС. Нам не потрібні ці компроміси, тому що це будуть компроміси не з Україною. Це буде черговий компроміс Європи з РФ. Я абсолютно впевнений, що це - тиск і вплив російських чиновників, бюрократів і лобістів, - заявив Зеленський.

Також Зеленський висловив сподівання, що Португалія підтримає Україну у набутті статусу кандидата в ЄС.

Некоректно нас порівнювати з країнами, які пройшли мирний шлях кандидатства. Ми проходимо через війну за свободу і незалежність, за ці європейські цінності. Ми втрачаємо не тільки час. Ми втрачаємо людей. Дуже хочу вірити, що Португалія теж буде на цій стороні світу, - сказав президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?