Зеленський вимагає у ООН покарати державу-терористку Росію
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вимагає у ООН покарати державу-терористку Росію

Зеленський вимагає у ООН покарати державу-терористку Росію
Джерело:  online.ua

28 червня український лідер Володимир Зеленський почав вимагати у ООН нарешті ухвалити визначення держави-терориста, визнати обстріли Кременчука Росією терористичним актом і покарати країну-агресорку. З такою заявою він виступив під час звернення до Ради Безпеки ООН.

Джерело: ОПУ

Зеленський хоче, щоб ООН покарала РФ за її злочини

На жаль, на сьогодні ООН не має юридичного визначення терористичної держави, але, так чи інакше, потрібно забезпечити цей статус юридично на рівні Організації й карати будь-які держави-терористи, – зазначив президент.

Володимир Зеленський розповів про останні обстріли Росією української території – зокрема ракетні удари по Києву, Харкову, Очакову, Дніпру і Слов'янську та знищення торгового центру в місті Кременчук, в результаті чого вже загинули щонайменше 20 мирних українців.

Я пропоную, щоб було зроблено заяву і було ухвалене рішення, що це – терористичний акт, щоб можна було провести незалежно розслідувати всю необхідну інформацію й перевірити, чи справді це була атака з території Росії, – підкреслив український лідер.

За його словами, ідентичні дії, які вчиняють не держави, у світі засуджуються як тероризм, тоді як щодо держав такої практики немає.

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Статут ООН містить обов'язок підтримувати мир на міжнародній арені. І прямо стверджується, що країни–члени, які порушують ці принципи, можуть бути виключені з Організації Генеральною Асамблеєю і Радою Безпеки. Хоча Росія і порушує ці фундаментальні принципи міжнародного правового порядку, її досі не притягнули до відповідальності на міжнародному рівні, – підкреслив президент України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?