Зеленський виступив за модернізацію переговорів про війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський виступив за модернізацію переговорів про війну на Донбасі

Зеленський виступив за модернізацію переговорів про війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підтримав ідею модернізації форматів переговорів щодо завершення війни на сході держави.

Джерело: Офіс президента

З відповідною заявою державний лідер виступив під час робочої поїздки до Херсонської області, де відвідував зокрема позиції українського війська. За його словами, він не виключає можливості розширення навіть “нормандської четвірки”.

“Це може бути розширення Нормандського формату, окремий, паралельний формат з іншими країнами, з дуже серйозними, потужними гравцями. Не тільки тому, що вони потужні, а тому, що вони виявляють бажання допомогти Україні у припиненні війни. Я вважаю, що це правильне рішення”, - пояснив Зеленський.

Він звернув увагу на необхідність покращення мінського процесу. Перш за все переговори повинні бути гнучкими. Водночас, як додав політик, ніхто не говорить про їх блокування, виключно про оновлення відповідно ситуації станом на 2021 рік.

Президент зауважив, переговори в рамках “Мінська” тривають — збираються на засідання робочі групи Тристоронньої контактної групи.

“Завтра буде повноцінна зустріч ТКГ у відеоформаті. Я все ж таки думаю, що всі сторони наблизяться до рішення оголосити ще раз про режим припинення вогню і перезавантажать цей режим серйозно – не тільки на словах, а й письмово підтвердять”, - підкреслив Зеленський.

Він наголосив, російська сторона тим часом регулярно намагається тиснути на українського опонента — на це вказує концентрація військової сили на кордоні. Ніхто не може забезпечити відсутність нових ескалацій та актів агресії.

“Ми не можемо гарантувати на 100%, що російські війська не повернуться. Ми все ж підтримуємо рішення відвести війська від кордонів з Україною. Це говорить вже про намір не продовжувати ескалацію”, - резюмував український президент.

Переговори Зеленського та Путіна

Нещодавно президент України прямо запропонував російському колезі зустрітися на Донбасі та вирішити суперечки. Путін на це не погодився та спрямував говорити про війну з представниками окупаційного режиму, який також контролює Кремль.

Одночасно російський президент висловив готовність “прийняти” Зеленського у Москві для вирішення будь-яких інших питань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?