Зеленський висунув вимогу Кабміну щодо зміни ще одного закону
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський висунув вимогу Кабміну щодо зміни ще одного закону

Зеленський висунув вимогу Кабміну щодо зміни ще одного закону
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський звернувся до Кабінету міністрів у зв'язку з необхідністю вдосконалення окремих положень закону "Про запобігання корупції".

Джерело: сайт Офісу президента

Зеленський вимагає змінити закон про запобігання корупції

Вказано, що глава держави спрямував листа до очільника уряду Денису Шмигалю, в якому закликав Кабінет міністрів негайно підготувати та внести до українського парламенту проєкт змін до закону "Про запобігання корупції" з метою підвищення прозорості процедури декларування.

Президент України акцентував увагу на важливості чіткого визначення строку, протягом якого щодо посадовця після його призначення чи обрання не діятимуть обмеження стосовно припинення підприємницької діяльності або припинення його повноважень у складі правління, наглядових рад компаній.

За словами Володимира Зеленського, також повинен бути відновлений тридцятиденний період, протягом якого посадові особи зобов’язані передати в управління інших осіб належні їм підприємства та корпоративні права.

"Потребує уточнення положення про те, що вимоги стосовно передачі в управління іншій особі не застосовуються саме в частині акцій акціонерного товариства сукупною номінальною вартістю не більше 0,25 прожиткового мінімуму, в якому особа призначена чи обрана на посаду, та які сукупно не перевищують 5% голосуючих акцій АТ", - йдеться в листі українського лідера.

Окрім того, глава держави нагадав про необхіднсть обов'язкового декларування операцій з купівлі/продажу іноземної валюти суб’єктів декларування або членів їхніх сімей, якщо сума перевищує 50 прожиткових мінімумів.

"Президент також виступає за відновлення обов'язкової повної перевірки декларацій осіб, які обіймають посади радника або помічника голови Верховної Ради, та проведення спеціальної перевірки претендентів на ці посади", - зазначає пресслужба ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?