Зеленський вважає відбудову України можливістю для кожної держави показати себе
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вважає відбудову України можливістю для кожної держави показати себе

Зеленський вважає відбудову України можливістю для кожної держави показати себе
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський анонсував проведення конференції у Швейцарії, яка буде присвячена відбудові України.

Джерело: звернення Зеленського

Зеленський розповів, що 4 липня у Лугано, Швейцарія розпочнеться спеціальна конференція, яка буде присвячена відбудові України.

Відбудові в широкому сенсі слова. Треба не просто відновити все, що зруйнували окупанти, а створити нову основу для нашого життя, для України – безпечну, сучасну, зручну, безбар'єрну. Для цього потрібні колосальні інвестиції – мільярди, нові технології, передовий досвід, нові інституції і, звичайно, реформи.

 Зеленський підкреслив, що це найбільший економічний проект нашого часу у Європі та надзвичайні можливості показати себе для кожної держави, для кожної компанії, яких ми запросимо працювати в Україну.

 Територія 10 областей постраждала від бойових дій після 24 лютого. За цей час вдалося звільнити 1027 міст і селищ, іще 2610 поки перебувають під російською окупацією. І більшість із них потребує відбудови, сотні з них російська армія повністю зруйнувала, їх фактично треба будувати заново. Але, окрім цього, десятки міст в інших областях України зазнали ракетних ударів. Сотні підприємств знищені. Серед них є й складні, дуже небезпечні виробництва – це хімія, це металургія…

 Україна вже почала своїми силами відновлювати нормальне життя у звільнених громадах, на територіях. Але реалізувати такий масштабний проект по всій країні, дати нові стандарти безпеки, нову якість життя можна тільки залучивши міжнародні можливості.

Конференція в Лугано може стати вагомим кроком для відбудови України. І коли ми реалізуємо цей проект – а я впевнений, що це буде, – його відлік буде вестися, можливо, саме від цього заходу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?