Зеленський ввів у дію санкції проти Шарія й Гужви
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський ввів у дію санкції проти Шарія й Гужви

Зеленський ввів у дію санкції проти Шарія й Гужви
Джерело:  online.ua

21 серпня офіційно стало відомо, що український лідер Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 20 серпня про введення санкцій проти ряду осіб, серед яких Анатолій Шарій та Ігор Гужва.

Джерело:  сайт Офісу президента

Зеленський ввів у дію санкції проти Шарія й Гужви

На сайті президента опубліковано укази від 20 серпня про введення в дію рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Варто звернути увагу на те,що укази набирають чинності з дня опублікування.

Згідно з додатками до указів, серед осіб, проти яких вводяться санкції – Ігор Гужва та Анатолій Шарій з дружиною Ольгою.

Як уже згадувалося раніше, 20 серпня РНБО запровадила персональні економічні обмежувальні санкції проти народного депутата Андрія Деркача та ще ряду фізичних і юридичних осіб.

Також РНБО запровадила повний пакет санкції проти подружжя Шаріїв – Анатолія та Ольги та проти Ігоря Гужви, головного редактора видання "Страна".

"Ми запропонували санкції відносно пана Гужви Ігоря Анатолійовича і безпосередньо до афілійованих з ним юридичних осіб. В цьому списку також ще дві фізичні особи, які афілійовані з Гужвою та займаються протиправною діяльністю на території нашої країни. У цьому списку також Шарій Ольга Олексіївна та Шарій Анатолій Анатолійович", - наголосив секретар РНБО Олексій Данілов.

Окрім того, наголошується, що до санкційного списку також потрапили Бондаренко Алла Іванівна, Солнцева Галина Володимирівка та Лукашина Любов Юріївна. Останні дві пов’язані із Ігорем Гужвою. Так, саме на його дружину Солнцеву зареєстровано ТОВ "Ласмак", яке володіє виданням "Страна.ua".

Також санкції ввели проти ТОВ "Маджері", яке пов’язано із "Ласмак" та ТОВ "Смарт медіа мережа".

Данілов звернув увагу на те, що санкції проти вказаних осіб запровадили на основі інформації від Служби безпеки України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?