Зеленський закликав Німеччину підтримати відключення Росії від SWIFT
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський закликав Німеччину підтримати відключення Росії від SWIFT

Зеленський закликав Німеччину підтримати відключення Росії від SWIFT
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський повідомив про повну підтримку країнами-членами Європейського Союзу відключення Росії від платіжної системи SWIFT. Потрібна згода лише двох країн – Німеччини та Угорщини.

Джерело: відеозвернення Зеленського

ЄС готує відключення Росії від SWIFT - звернення Зеленського

Вже маємо майже повну підтримку країн ЄС щодо відключення Росії від SWIFT. Сподіваюся, що Німеччині та Угорщині вистачить мужності підтримати це рішення. Нам вистачає мужності захищати Батьківщину, захищати Європу, — сказав Зеленський.

Глава української держави також повідомив українців про ранкові переговори із Шарлем Мішелем, Урсулою фон дер Ляєн, Еммануелем Макроном.

Зруйновані ракетами та артилерією житлові будинки – це остаточний аргумент для миру, щоб разом із нами зупинити окупаційну навалу. Кажу це максимально відверто: народ України вже заслужив і має право набути членства в Євросоюзі. Це буде ключовим свідченням підтримки нашої країни. Антивоєнна коаліція діє - в Україну йде оборонна зброя та обладнання, - повідомив Зеленський.

Звернення Зеленського 26 лютого 2022 року - відео

Президент також підбив підсумки другого дня війни Росії проти України. Він розповів, що на вулицях та у небі Києва, у Василькові, у Вишгороді, навіть у навколишніх полях тривала справжня битва за Київ. Окупанти застосували всі ракети, винищувачі, безпілотники, артилерію, бронетехніку, диверсантів, десант. Вони б'ють по житлових кварталах, зокрема з реактивної артилерії, намагаються зруйнувати енергетичні об'єкти. Вони дуже підла тактика.

Ми вистояли та успішно відбиваємо атаки ворога. Бої продовжуються. У багатьох містах та районах держави. Але ми знаємо, що ми захищаємо країну, землю, майбутнє дітей. Київ та ключові міста навколо столиці контролює саме наша армія. Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави та поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум, — наголосив Зеленський.

Він також закликав українців зупиняти та знищувати окупантів усіма можливими способами. Усіх, хто може повернутися до України, закликав це зробити, щоб захистити Україну.

Також у своєму зверненні президент України звернувся до росіян російською мовою, щоби його точно зрозуміли.

А теперь я хочу, чтобы меня услышали в России абсолютно все. Тысячи жертв. Сотни пленных, которые просто не могут понять, ради чего их отправили в Украину. Отправили умирать. Чем быстрее вы скажете своей власти, что войну нужно немедленно остановить, тем больше ваших людей останутся живыми. Мы видим, что есть выступления против войны. Мы знаем, что многие в России сейчас шокированы подлостью и жестокостью российской власти. Это очень правильная реакция, – підсумував президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?