Зеленський запропонував державам ЄС декларацію щодо членства України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський запропонував державам ЄС декларацію щодо членства України

Зеленський запропонував державам ЄС декларацію щодо членства України
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Франції оголосив, що запропонував державам Євросоюзу підписати декларації про підтримку вступу України до лав співдружності.

Джерело: виступ політика після зустрічі з Еммануелем Макроном

За його словами, таким чином українська сторона документуватиме підтримку щодо євроінтеграції.

“Ми зробили декларацію, яку ми укладаємо між країнами-партнерами, країнами-учасниками Європейського Союзу. Та чи інша країна підписує з нами декларацію, коли вона підтримує прагнення бути членом Європейського Союзу. Скажу вам відверто, що декілька країн вже підписали цю декларацію”, - наголосив Зеленський.

Він уточнив, що надав відповідний документ Еммануелю Макрону під час особистої зустрічі із закликом про підтримку офіційного Києва.

“Думаю, що Президент Макрон ознайомиться із цією декларацією і надасть свою відповідь”, - додав він.

Водночас Зеленський не уточнив, які саме держави підтримали декларацію. Він відвідав Францію у п’ятницю, 16 квітня. Приводом стало загострення протистояння з Росією та бажання української сторони пожвавити процес врегулювання.

До президентських переговорів через відеозв'язок також долучилася федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

Вступ України в ЄС

Буквально напередодні джерело серед європосадовців наголосило, що незабаром Рада міністрів ЄС проведе контакт з МЗС України з приводу підготовки російської агресії останніми тижнями.

Ситуація навколо України та РФ стане однією з центральних тем засідання відомства у понеділок, 19 квітня.
Інформатор водночас звернув увагу про відсутність на порядку денному питання про євроінтеграцію України, однак нагадав — держава має повне право претендувати на членство у майбутньому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?