Зеленський завуальовано відреагував на підозру Коломойському
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський завуальовано відреагував на підозру Коломойському

Зеленський завуальовано відреагував на підозру Коломойському
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський публічно висловив вдячність українським правоохоронцям за рішучість довести до справедливого результату справи, які десятиліттями гальмувалися. Так завуальовано президент відреагував на вручення підозри олігарху Ігорю Коломойському, яке відбулося вранці 2 вересня.

Джерело: Володимир Зеленський

Підозра Коломойському — Зеленський виступив з заявою

Попри те, що глава держави жодного разу не згадав імені та прізвища українського бізнесмена Ігоря Коломойського, було зрозуміло, що йдеться саме про нього.

До слова, звернення Зеленського до українського народу пролунало фактично за декілька хвилин після того, як суд обрав запобіжний захід олігарху вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою у вигляді застави у понад 509 млн грн.

Безумовно, ми захистимо Україну, повернемо свободу всій землі і кожен з нас відчує, що це буде Україна інша. Кордони ті самі, демократія, напевно, така ж бурхлива, свобода одна з найбільших в Європі, як і завжди, але точно без багатолітнього "як завжди" щодо тих, хто грабував Україну та ставив себе вище за закон та будь-які правила. Я дякую українським правоохоронцям за рішучість довести до справедливого результату кожну зі справ, які десятиліттями гальмувались. Закон повинен працювати. Так є, так буде, - поообіцяв український лідер.

Що важливо знати про підозру Коломойському

Вранці 2 вересня представники Служби безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офісу генпрокурора вручили олігарху Ігорю Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Як вдалося дізнатися журналістам, прокурори мали намір клопотати про тримання під вартою з альтернативою застави, орієнтовної до суми збитків.

Шевченківський райсуд Києва обирав Коломойському запобіжний захід у закритому режимі на прохання адвоката олігарха. Однак на оголошення рішення представників ЗМІ відмовилися пускати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?