Зеленський здійснив низку звільнень у вищому керівництві СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський здійснив низку звільнень у вищому керівництві СБУ

Зеленський здійснив низку звільнень у вищому керівництві СБУ
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський звільнив деяких керівних співробітників СБУ в центральному і двох регіональних управліннях. Укази про їх звільнення Зеленський підписав у понеділок, 6 березня.

Джерело: Офіс Президента

Кадрові зміни в СБУ

На сайті глави держави розміщено документи про звільнення з посад співробітників Служби безпеки України.

Звільнені начальник департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ Ігор Носок, начальник департаменту господарського забезпечення СБУ Олександр Провоторов.

Замість Носка вже призначено Олега Храмова.

Також Зеленський звільнив з посади начальника управління СБУ в Запорізькій області Бориса Безрукого, а з посади начальника СБУ в Сумській області – Едуарда Федорова.

На місце Федорова уже призначено іншу людину.

Новим главою управління СБУ Сумщини став Олег Красношапка.

Що відомо про останній гучний скандал в СБУ

Служба безпеки України разом спільно з Державним бюро розслідувань було викрито на антиукраїнській діяльності посадовицю одного з регіональних органів Служби.

Жінка проходила службу в правоохоронному органі з 1996 року, проте раніше подібних настроїв не проявляла.

За словами СБУ, вона виправдовувала збройну агресію Росії проти України та заперечувала військові злочини російських окупантів.

Повідомляється, що посадовиця інтерпретувала російський ракетний удар по пологовому будинку в Маріуполі як "нагнітання обстановки" та заперечувала факти ворожих обстрілів Запорізької АЕС.

Вона також заявляла, що війна в Україні вигідна США, наголошувала, що "Захід переслідує власні інтереси" та загалом просувала російські наративи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?