Зеленський зустрівся з Дудою в польському Жешуві
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зустрівся з Дудою в польському Жешуві

Зеленський зустрівся з Дудою в польському Жешуві
Джерело:  online.ua

9 лютого відбулася зустріч президентів України та Польщі Володимира Зеленського та Анджея Дуди у Жешуві, що в Польщі.

Джерело: Канцелярія президента Польщі

Зеленський зустрівся з Дудою

Президент України повідомив про свою нещодавню дипломатичну діяльність у Брюсселі та інших європейських столицях; переговори також стосувалися безпеки в регіоні, - повідомив Дуда.

Зустріч президентів Польщі та України відбулася 9 лютого пізно ввечері і тривала понад дві години.

У Бюро міжнародної політики повідомили, що розмова також стосувалася запланованої подальшої дипломатичної діяльності Зеленського та формування порядку денного напередодні найближчого саміту НАТО у Вільнюсі.

Наступного тижня президент Анджей Дуда зустрінеться з генеральним секретарем НАТО, тому цей обмін думками та інформацією між президентом Польщі та України в контексті цих заходів є тут дуже важливим, - сказав президентський міністр Марцін Пшидач.

Президенти також обговорили поточну ситуацію на фронті, а також необхідність подальших спільних зусиль щодо військової підтримки України у боротьбі з російською агресією.

Окрім цього президенти обговорили тему санкцій.

Зеленський подякував Дуді за підтримку, яку Польща надає Україні, в тому числі за турботу про мільйони українських біженців, додав голова Бюро міжнародної політики.

Що відомо про другий закордонний візит Зеленського

8 лютого Зеленський здійснив неоголошений візит до Лондона, де зустрівся з прем’єром Великої Британії Ріші Сунаком, королем Чарльзом ІІІ та виступив перед британським парламентом.

Ввечері 8 лютого президент прибув до Єлисейського палацу на зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

9 лютого Зеленський прибув у Брюссель на саміт ЄС, де виступив перед Європарламентом.

Першим закордонним візитом Зеленського з початку повномасштабного вторгнення була поїздка у Вашингтон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?