Зеленський звернувся до Байдена і Меркель перед їх зустріччю у Вашингтоні
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звернувся до Байдена і Меркель перед їх зустріччю у Вашингтоні

Зеленський звернувся до Байдена і Меркель перед їх зустріччю у Вашингтоні
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський звернувся до президента США Джо Байдена і канцлерки Німеччини Ангелі Меркель перед їх сьогоднішньою зустріччю у Вашингтоні. Він закликав їх не ухвалювати ніяких рішень про Україну без участі української сторони.

Джерело: Twitter Зеленського

Зеленський вважає, що зустріч Байдена і Меркель може змінити майбутнє Європи. При цьому він вирішив нагадати лідерам США і Німеччини, що "цінності, принципи та безпеку не можна обмінювати на економічні інтереси". Зеленський розраховує на те, що Байден і Меркель приймуть остаточне рішення по "Північному потоку-2" на користь України.

Також український глава висловив надію, що домовленості Меркель і Байдена по Росії будуть спрямовані на спільне протистояння агресору, а не на його заохочення.

Зустріч Байдена і Меркель - що на порядку денному

У Білому домі анонсували, що Байден і Меркель на переговорах у Вашингтоні 15 липня планують обговорити широкий ряд питань, включаючи підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Відзначається, що Байден буде просити від Меркель, яка здійснює свій останній візит в США у якості канцлерки ФРГ, гарантій, що російський газопровід не використовуватиметься як інструмент примусу проти України та інших країн. Однак в адміністрації американського лідера не чекають конкретних домовленостей з цього питання.

У команді Меркель кажуть, що канцлерка не даватиме конкретних зобов'язань Байдену щодо припинення закупівель газу у Росії в разі будь-яких агресивних дій Кремля. У Берліні підкреслюють, що на підсумковій прес-конференції Байден і Меркель не будуть оголошувати результати переговорів або робити якісь заяви про Північний потік-2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?