Зеленський звернувся до українців у День пам'яті жертв голодоморів
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський звернувся до українців у День пам'яті жертв голодоморів

Зеленський звернувся до українців у День пам'яті жертв голодоморів
Джерело:  online.ua

27 листопада глава держави Володимир Зеленський звернувся до усіх українських громадян у День пам'яті жертв голодоморів - він закликав вшанувати загиблих та ніколи не забувати, що ми сильна нація, яку неможливо підкорити навіть голодом.

Джерело: Твітер-сторінка Володимира Зеленського

Зеленський закликав вшанувати пам'ять загиблих в результаті Голодомору

Допис із таких зверненням політик опублікував у своєму Твітері. Він доповнив його колажем зі свічками та п'ятьма колосками на чорному тлі.

Окрім того, Володимир Зеленський закликав запалити 27 листопада свічку й поставити її на своє вікно, вшановуючи пам'ять загиблих. О 16:00 традиційно відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання.

"Втративши мільйони життів, Україна у минулому столітті довела: ми є нацією, яку не можна підкорити навіть тотальним голодом", - підкреслив глава держави.

 Що відомо про страшний геноцид українського народу - Голодомор

Варто звернути увагу на те, що Голодомор-геноцид 1932 – 1932 років забрав життя мільйонів українців. Навесні 1933-го від голоду щохвилини помирали 17 людей, щогодини – тисяча, щодня – майже 25 тисяч.

Геноцид сталінської влади проти українців охопив весь Центр, Південь, Північ і Схід сучасної України. Він також вирував на Кубані, де мешкало українське населення. Найбільше постраждало населення тодішніх Харківщини та Київщини. Тепер це Полтавська, Сумська, Харківська, Черкаська, Київська та Житомирська області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?