Зеленський звільнив Андрія Мельника з посади посла України у Німеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський звільнив Андрія Мельника з посади посла України у Німеччині

Зеленський звільнив Андрія Мельника з посади посла України у Німеччині
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Мельника з посади посла України у Німеччині.

Джерело: указ президента

Мельника звільнено з посади посла України в ФРН

Звільнити Мельника Андрія Ярославовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України у Федеративній Республіці Німеччина, - йдеться у тексті указу.

Також Зеленський звільнив з посади посла України в Угорщині Любов Непоп, Вячеслава Яцюка – Норвегії, Євгена Перебийноса – Чехії, Ігоря Поліху – Індії та за сумісництвом в Республіці Мальдіви, Федеративній Демократичній Республіці Непал, Демократичній Соціалістичній Республіці Шри-Ланка, Народній Республіці Бангладеш.

Андрій Мельник (фото — wikimedia.org)

4 липня німецькі ЗМІ повідомляли, що Мельника можуть призначити заступником міністра закордонних справ.

Ця пропозиція була зроблена міністерством президенту України. Андрія Мельника дуже цінують у Києві за його роботу, - сказав німецькому BILD представник українського уряду.

Мельник займав посаду посла України вже сім років.

Багато хто вважає, що без його зусиль, без його присутності в ЗМІ та громадського тиску, наприклад, здійснювати постачання зброї з Німеччини було б ще складніше. Він як лев бореться за свою країну, - зазначає програма Tagesschau першого каналу німецького суспільно-правового телебачення.

За словами екс-глави Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганса-Георга Масена, з точки зору Києва, "це непересічна людина, яка робить видатну роботу для України, неймовірно добре відстоює її позиції".

За плечима у 46-річного Мельника, який володіє німецькою та англійською мовами, майже 25 років дипломатичної служби. У 2007-2010 роках він був генеральним консулом України в Гамбурзі, потім очолював один із департаментів МЗС у Києві.

З початку вторгнення РФ в Україну Мельник неодноразово критикував німецьких політиків.

Він неодноразово звинувачував екс-канцлера Ангелу Меркель і колишнього міністра закордонних справ, нині президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмайєра за те, що, на його думку, проводячи свого часу політику умиротворення щодо Москви, саме вони уможливили напад Росії на Україну.

Меркель відкинула ці звинувачення, Штайнмайєр публічно визнав свої політичні помилки у минулому.

Також Мельник постійно критикує німецьких політиків за затягування постачань зброї Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?