Земельна реформа: КСУ хоче розглядати справу у закритому режимі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Земельна реформа: КСУ хоче розглядати справу у закритому режимі

Земельна реформа: КСУ хоче розглядати справу у закритому режимі
Джерело:  online.ua

Завтра Конституційний Суд розглядатиме питання про зміну форми провадження у справі про земельну реформу, яка набула неабиякого розголосу. Так, якщо питання ухвалять, то громадяни будуть позбавлені можливості дізнатися думку експертів щодо всіх підводних каменів під час запровадження цієї реформи. Про зміну форми провадження повідомляється на офіційному сайті Суду.

Джерело: пресслужба КСУ

Питання щодо вищезгаданої форми вважається суто процесуальним, але в ситуації, коли справа, що розглядається, зачіпає суспільно важливі інтереси, як то зміна умов купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення, рішення КСУ може бути вирішальним. Зважаючи на це, громадяни, яких найбільше стосується реформа, а це, насамперед, представники фермерських господарств та аграрного бізнесу, мають бути максимально поінформовані.

Справа КСУ стосуватиметься змін до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» від 31 березня 2020 року та окремих положень Земельного кодексу України.

КСУ розгляне справу по земельній реформі 

Конституційний суд ухвалив залучити до участі у розгляді справи:

  • голову парламентського комітету з питань аграрної і земельної політики Миколу Сольського;уповноваженого президента із земельних питань Романа Лещенка;

  • уповноваженого ВР з прав людини Людмилу Денісову;

  • директора ННЦ «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Юрія Лупенка;

  • заступника директора цього ж центру д.е.н Ольгу Ходаківську;

  • завкафедри земельного та аграрного права КНУ ім. Т. Шевченка д.ю.н, професора Володимира Носіка;

  • професора цієї кафедри д.ю.н Анатолія Мірошніченка;

  • президента Всеукраїнської ГО «Союз учасників сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України» Івана Томича;

  • президента Асоціації фермерів та приватних землевласників Миколу Стрижака;

  • члена Науково-консультативної ради КСУ, суддю КСУ у відставці Віктора Шишкіна.

Експерти запевняють – відсутність гласності під час розгляду справи означає відмову від проведення відкритої дискусії. За інсайдерськими даними, ініціатива щодо переведення справи у закритий режим належить заступнику голови КСУ Сергію Головатому. Саме за його дорученням всім суддям КСУ на вчорашньому засіданні було роздано відповідний проєкт ухвали.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?