Жителя Праги засудили за поширення фейків про обмін ядерними ударами між Чехією та Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Жителя Праги засудили за поширення фейків про обмін ядерними ударами між Чехією та Росією

Жителя Праги засудили за поширення фейків про обмін ядерними ударами між Чехією та Росією
Джерело:  online.ua

Одного з лідерів антиурядових протестів у Празі Ладислава Врабеля суд засудив до чотирьох місяців позбавлення волі умовно через поширення фейків про нібито підготовку Чехією ядерних ударів по Росії у аналогічні удари у відповідь.

Джерело: České noviny

Що відомо про поширення фейків проросійськими активістами 

Заяви чоловіка про плани Чехії застосувати ядерну зброю проти Росії та подальший напад Росії на Чехію були здатні викликати страх і тривогу у частини суспільства. Чоловік не чекав закінчення обґрунтування вироку суддею і залишив зал суду разом зі своїми прихильниками, - зазначається у матеріалі видання.

Прокурор Катарина Кандова підкреслила, що у листопаді минулого року Врабель оприлюднив відео, яке подивились тисячі користувачів YouTube та Facebook.

У відео проросійський активіст заявляв, що планується завдання ядерних ударів по Росії з території Чехії та аналогічні удари у відповідь.

Підсудний постав перед судом не тому, що хотів спровокувати дискусію або тому, що поширював страх перед війною, яка вже була викликана Росією. Категорично заявлена помилкова інформація про те, що Чехія хоче напасти на державу, могла викликати тривогу у людей, які стежать за нею у соціальних мережах, - пояснює Катарина Кандова.

Що відомо про антиурядові протести у Чехії 

Врабель організовував антиурядові протести і раніше, на мітингу 28 жовтня, за підрахунками поліції, зібралося кілька десятків тисяч людей.

Суд засудив організатора антиурядових демонстрацій на чотири місяці умовно з відстрочкою на півтора роки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?