Журналісти дізнались про джерело фінансування ядерної програми КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти дізнались про джерело фінансування ядерної програми КНДР

Журналісти дізнались про джерело фінансування ядерної програми КНДР
Джерело:  online.ua

Північнокорейські хакери викрали криптовалюти на мільйони доларів, що стало головним джерелом фінансування ракетних та ядерних програм КНДР.

Джерело:  Reuters

Хакери з КНДР проводять кібератаки по всьому світу 

Журналісти видання посилаються на інформацію, опубліковану у звіті ООН.

Попри те, що повідомлень про ядерні випробування або запуски МБР не надходило, КНДР продовжувала розвивати свій потенціал з виробництва ядерних матеріалів, що розщеплюються - повідомляють обізнані джерела видання.

У доповіді ООН повідомляється, що влада Північної Кореї продовжувала розвиток ядерної та ракетної програм, а також відповідної інфраструктури, за допомогою хакерів крадучі закордонні технології, а також приймаючі участь у спільних наукових дослідженнях.

За словами експертів, останнім часом КНДР значно прискорила випробування балістичних ракет, а кібератаки та крадіжка криптовалютних активів залишаються основним джерелом фінансування ракетних та ядерних програм.

Фото - Pixabay.com

Лише за півтора року, з початку 2020 по 2021 рік північнокорейські хакери вкрали з трьох криптовалютних бірж в Азії, Європі та Америці понад 50 млн доларів.

У січні КНДР провела рекордні 9 пусків балістичних ракет.

Північна Корея запустила найпотужнішу ракету за останні 5 років 

Нещодавно КНДР провела пуск ракети, що піднялась на висоту до 2 тис метрів та пролетіла понад 800 км, що викликало занепокоєння в Японії та Південній Кореї.

Останній раз настільки потужну ракету влада Північної Кореї випробовувала у 2017 році.

Аналітики вважають, що збільшенням ракетних пусків у Пхеньяні намагаються тиснути на Білий дім з метою повернутись до ядерних переговорів та зменшити руйнівний вплив міжнародних санкцій на економіку країни.

Останніми роками через жорсткі міжнародні санкції та пандемію COVID-19 у Північній Кореї виник загрозливий дефіцит продуктів та товарів першої необхідності, а наразі ситуація близька до гуманітарної катастрофи.

Понад половина населення КНДР, за даними ООН, голодує, або недоїдає. В країни не має належної кількості медикаментів та не проводиться вакцинація від COVID-19.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?