Журналісти дізналися про російське громадянство нардепа з ОПЗЖ
Категорія
Політика
Дата публікації

Журналісти дізналися про російське громадянство нардепа з ОПЗЖ

Журналісти дізналися про російське громадянство нардепа з ОПЗЖ
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів програми "Схеми", народний депутат від фракції ОПЗЖ Олександр Пономарьов має російське громадянство.

Джерело: програма"Схеми"

Скандал із нардепом з ОПЗЖ

Журналісти отримали інформацію про російське громадянство Пономарьова з двох незалежних джерел, що мають доступ до системи "Роспаспорт".

Пономарьов, як встановили Схеми, - громадянин Росії і вже щонайменше 18 років має російський паспорт, - повідомляють журналісти.

За інформацією журналістів, Пономарьов отримав російський паспорт у 2003 році у Рибнівському районі Рязанської області.

Російський паспорт Пономарьову видали на підставі "обміну". У супровідній заяві, підписаній його ім'ям, у пункті про наявність іноземного громадянства зазначено: "Стаття 13 розділ 1". Йдеться про положення Федерального закону Російської Федерації щодо громадянства. Відповідно до них, для отримання громадянства Росії Олександр Пономарьов мав безперервно проживати на її території не менш ніж п'ять років, - повідомляють розслідувачі.

Журналісти заявили, що коли Пономарьову виповнилося 45 років, йому автоматично оновили російський паспорт.

Сам Пономарьов спочатку заявив журналістам, що паспорт в нього анулювали ще 1986 році, але згодом повідомив, що не пам'ятає чи забирав російський паспорт, чі ні.

Особисто я, на мою думку, не забирав. Може, і забирав... Не пам'ятаю, якщо чесно, -відповів нардеп.

Окрім цього журналісти звернули увагу на те, що в деклараціях нардепа немає жодної згадки про його бізнес. Офіційно всі компанії та підприємства, які з ним пов'язують, контролюють його родичі та знайомі.

За даними YouControl, так звана "бізнес-група Олександра Пономарьова" налічує близько 35 компаній. Деякі з них істотно впливають на боєздатність української армії. І це при тому, що СБУ перевіряє їхню причетність до псування понад 20 танків через постачання нібито неякісного мастила.

Нагадаємо, що нещодавно у центрі скандалу опинився депутат з фракції "Слуга народу".

Нардеп від фракції "Слуга народу" Микола Галушко у коментарі з приводу скандального інциденту із зупинкою його авто у грудні минулого року знову виступ з образливим коментарем на адресу правоохоронців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?