Журналісти почали отримувати погрози за протест проти еротичного календаря від "5 каналу"
Категорія
Культура
Дата публікації

Журналісти почали отримувати погрози за протест проти еротичного календаря від "5 каналу"

Журналісти почали отримувати погрози за протест проти еротичного календаря від "5 каналу"
Джерело:  online.ua

Після того, як громадські організації та медійники засудили поширення календарів із оголеними журналістками "5 каналу", деякі з підписантів почали отримувати погрози у свій бік.

Джерело: журналістка Анастасія Багаліка

Журналісткам, які виступили проти календаря від 5 каналу, почли погрожувати

Журналістка Громадського радіо Анастасія Багаліка поширила скріншоти погроз, які були опубліковані у Телеграм-каналі.

На них автор заявляє, що "знає, як з ними боротися", використовуючи нецензурну лексику. У своєму повідомленні автор погрожує знайти й опублікувати оголені фотографії підписанток заяви про засудження календаря від "5 каналу".

В мережі шукають наших колишніх і нюдси. Думають , що це якось дискредитує, якщо зробити свій альтернативний календар з "страшними фемками". Ну зробіть, хлопці, зробіть. Якщо зможете, звісно, справді домовитися з колишніми, а не качати старі фото, - зазначила Багаліка.

Журналістка додала, що не хотіла публікувати ці погрози, оскільки "довести щось в цій дискусії неможливо, бо це вже не дискусія насправді".

А могла б бути справді внутрішньоцехова дискусія про етику, домагання, вододіл між медіа з різними формами власності. Але ні, не цього разу.

Скандал навколо еротичного календаря від 5 каналу на підтримку ЗСУ

6 грудня "5 канал" анонсував випуск календаря з фотографіями оголених журналісток каналу.

Гарячий аукціон для Дня ЗСУ: журналістки 5 каналу знялися для благодійного календаря "без цензури", - вказано у повідомленні каналу.

7 грудня представники громадських, жіночих, правозахисних і медійних організацій виступили з заявою про неприпустимість поширення календарів із оголеними журналістками "5 каналу".

Підписанти засудили такий спосіб збору грошей на потреби армії і вважають цю акцію сповненою дискримінаційних і сексистських наративів.

"5 канал" закликали відмовитись від цієї акції, а урядову уповноважену з питань гендерної політики, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини й Комісію з журналістської етики дати оцінку законності й етичності дій 5 каналу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?