Журналісти створили мапу з усіма військовими об’єктами Росії в Криму — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти створили мапу з усіма військовими об’єктами Росії в Криму — фото

Журналісти створили мапу з усіма військовими об’єктами Росії в Криму — фото
Джерело:  online.ua

Журналісти Крим.Реалії створили інтерактивну мапу окупованого Криму, яка містить 223 діючі, тимчасові та законсервовані військові об’єкти РФ.

Джерело: Радіо Свобода

Карта військових об’єктів в Криму

Об’єкти з точними координатами та фотографіями розмістили на інтерактивній карті.

Серед об’єктів – військові аеродроми з інфраструктурою, пункти та місця базування кораблів, суден і катерів, доки, арсенали, склади озброєнь, продуктів і палива, військові містечка, військові частини, казарми, штаби і пункти управління, парки військової техніки та місця чергування засобів ППО, полігони і навчальні центри; деякі підприємства військово-промислового комплексу.

Загалом на мапі 10 категорій об’єктів.

Журналісти використовували актуальні супутникові знімки Planet Labs за 2023 рік. На них можна побачити, де і яку небезпеку несуть військові та інші об’єкти, пов’язані з Міноборони РФ.

Нам важливо поінформувати нашу аудиторію про рівень мілітаризації Кримського півострова. Ми хочемо попередити кримчан про небезпеку, пов’язану з цими місцями. Адже безліч людей живе в безпосередній близькості від військових об’єктів РФ. А враховуючи широкомасштабні військові дії, які веде Росія проти України, ці місця несуть особливу небезпеку для оточуючих, - сказав журналіст Крим.Реалії Ігор Токар.

Авіабази в Криму (фото - скріншот)

ГУР звернулося до мешканців Криму

Нагадаємо, що раніше представник ГУР Андрій Юсов після вибуху на нафтобазі в Севастополі закликав мешканців Криму «найближчим часом не перебувати поряд із військовими об’єктами та об’єктами, що забезпечують армію агресора».

Також представник ГУР Андрій Черняк заявляв, що російсько-українська війна має завершитись звільненням Криму.

На його думку, Росію потрібно відрізати від Криму, аби вона не могла його використовувати у воєнних цілях і здійснила так званий "жест доброї волі".

Україна зі свого боку вживає відповідних заходів на кримському напрямку.

Кілометрові затори на незаконно зведеному мосту з Керчі до Росії — це правильна реакція. ГУР МО України наполегливо рекомендує покинути окупований Крим, поки така опція ще є. Україна повертається і повернеться в Крим, - сказав він після вибуху на нафтобазі поблизу Севастополя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?