Журналісти з'ясували місце довгоочікуваних переговорів Байдена та Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти з'ясували місце довгоочікуваних переговорів Байдена та Путіна

Журналісти з'ясували місце довгоочікуваних переговорів Байдена та Путіна
Джерело:  online.ua

Державні лідери Сполучених Штатів та Росії Джо Байден і Володимир Путін можуть провести першу зустріч заради переговорів на території нейтральної Швейцарії.

Джерело: журналісти у Twitter

За даними кореспондента американського медіа NBC Джеффа Беннетта, президенти передбачають зустрітися перш за все для обговорення можливостей для деескалації між сторонами.

Журналіст посилається на одразу кілька джерел у Білому домі. Місцем для майбутніх переговорів може стати Женева.

“Женева, Швейцарія, є найбільш вірогідним місцем для вагомість цієї події Байдена і Путіна, повідомили NBC News чотири джерела в адміністрації. Раніше в цьому місяці Байден сказав, що він "сподівається і чекає" зустрічі з Путіним під час його запланованого візиту в Європу в червні”, - заявив Беннетт.

Він згадав заяву Байдена, в якій той визнав необхідність для американської сторони стабільних відносин з Росією. У Вашингтоні не зацікавлені у провокації нової ескалації з Кремлем.

“Хоча відносини між США та Росією мають наразі ворожий характер, експерти відзначають, що є деякі області для потенційного співробітництва, такі як боротьба зі зміною клімату, контроль над ядерними озброєннями, стримування Північної Кореї та забезпечення стабільності в Афганістані після виведення військ США”, - додав журналіст.

Зустріч Байдена з Путіним

Розробку першої за каденції американського президента-демократа зустрічі з Путіним підтвердили на рівні Державного департаменту.

“Як ви знаєте, є пропозиція про зустріч президентів Байдена і Путіна. Ми очікуємо, що це відбудеться в найближчі тижні”, - процитували раніше медіа держсекретаря Ентоні Блінкена.

Російські ЗМІ інформували з посиланням на кремлівські джерела, що переговори можуть відбутися у Швейцарії. Це збігається з інсайдами від американської адміністрації.

Водночас із Байденом під час його європейського "турне" хоче зустрітися український президент Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?