Жіноча збірна України з фехтування на шпагах виборола "золото" етапу Кубка світу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Жіноча збірна України з фехтування на шпагах виборола "золото" етапу Кубка світу

Українські шпажистки
Джерело:  Суспільне. Спорт

На шляху до "золота" Україна перемогла усіх трьох призерок Олімпіади-2020 на етапі Кубка світу в італійському Леньяно.

Українські шпажистки відкрили новий сезон із "золота"

Жіноча збірна України з фехтування на шпагах здобула "золото" на етапі Кубка світу в італійському Леньяно. У фіналі українські шпажистки перемогли фехтувальниць з Південної Кореї з рахунком 41:40.

Етап у Леньяно став першим на рівні Кубка світу з фехтування на шпагах у сезоні 2023/24. У Леньяно команда України змагалася у складі Влади Харькової, Олени Кривицької, Інни Бровко та Джоан Фейбі Бежури.

Першими суперницями українських шпажисток на турнірі стала Естонія – в 1/8 фіналу. У дебютному протистоянні Україна здобула перемогу з рахунком 39:34.

У чвертьфіналі українки зустрілися з господарками доріжки – італійками на чолі з дворазовою чемпіонкою світу Росселою Ф'ямінго. Місце у топ-4 Україні гарантувала перемога з рахунком 45:36.

За місце у фіналі Харькова, Кривицька, Бровко та Бежура сперечалися у протистоянні зі збірною Гонконгу. Цей матч відбувся в близькій боротьбі, яку в підсумку виграли українки з рахунком 45:40 та гарантували собі щонайменше "срібло" турніру.

У фіналі етапу Кубка світу українська команда шпажисток зустрілася з першим номером посіву – збірною Південної Кореї, у складі якої виступали призерки Олімпіади-2020 та чемпіонки світу Кан Йон Мі та Сон Се Ра.

Фінальне протистояння турніру завершилось мінімальною перемогою України з рахунком 41:40.

Тож на шляху до "золота" Україна перемогла усіх трьох призерок Олімпіади-2020.

Що означає нагорода українських шпажисток?

Це перше "золото" у жіночій шпазі серед команд з 14 жовтня 2016 року, коли Україна перемогла на етапі в китайському Сучжоу. Тоді Україна також у фіналі здолала Південну Корею.

В олімпійській кваліфікації Україна піднялась на п'яте місце. Україна є найкращою командою Європи, яка наразі не здобула пряму путівку на Ігри-2024, відтак претендує на олімпійську ліцензію за континентальною квотою.

Україна здобула першу нагороду сезону 2023/24 на етапах Кубка світу в команді.

Друга медаль України у змаганнях Кубка світу в сезоні 2023/24 після того, як Ольга Харлан здобула "срібло" в Алжирі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?