ЗМІ дізнались про деталі останньої зустрічі Путіна та Пригожина
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізнались про деталі останньої зустрічі Путіна та Пригожина

ЗМІ дізнались про деталі останньої зустрічі Путіна та Пригожина
Джерело:  online.ua

Остання зустріч кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна із ватажком терористичної ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним була дуже напруженою. Зокрема, Пригожин був дуже розлюченим. 

Джерело: Telegram-канал ВЧК-ОГПУ

Що відомо про останню зустріч Путіна та Пригожина

За інформацією видання із посиланням на власні джерела, зустріч кремлівського диктатора та ватажка ПВК "Вагнер" відбулась через кілька днів після спроби заколоту пригожинських найманців.

Джет МНТ Аеро забрав очільника ПВК "Вагнер" у Білорусі та доставив до Санкт-Петербурга. 29 червня борт доставив пасажира до Москви.

Євген Пригожин летів у гордій самоті і перебував у відмінному настрої: слухав музику, жартував з екіпажем. Командири ПВК Вагнер добиралися на аудієнцію з Путіним звичайними рейсами та на машинах. Цього ж дня всі разом вилетіли тим самим бортом Пригожина, що зазнав аварії, до Санкт-Петербурга, - розповів журналістам знайомий з ситуацією співрозмовник.

Про зміст розмови Пригожина та Путіна залишається тільки здогадуватися, але члени екіпажу пригадують, що після зустрічі ватажок "Вагнера" не тямив себе від люті.

Глава найманців після зустрічі з Путіним не тямив себе від злості і люті, сварив усіх, хто його супроводжував. Весь час польоту він не замовк і кричав, лаючи пасажирів на підвищених тонах, - йдеться у повідомленні видання.

Навіщо Лукашенко коментував загибель Пригожина 

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), заяви самопроголошеного білоруського диктатора Олександра Лукашенка стосовно загибелі ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина були націлені на те, щоб збалансувати відносини з Кремлем і зберегти внутрішній контроль.

Аналітики Інституту звернули увагу на те, що слова Лукашенка прямо суперечили його попереднім заявам щодо угоди, яку він уклав за посередництва між Кремлем і Пригожиним.

Вчора ISW невірно спрогнозував, що Лукашенко утримається від публічних заяв про смерть Пригожина, щоб не послаблювати й без того свою хитку позицію у відносинах з Кремлем. Бажання Лукашенка зберегти видимість суверенного лідера переважило будь-які подібні побоювання, - підкреслюють аналітики.

У звіті говориться, що хоча Лукашенко і заявив, що "вагнерівці" продовжать діяти в Білорусі, але в останні тижні чисельність їх контингенту скорочується через, очевидно, успішні зусилля Кремля з ослаблення ПВК "Вагнер".

Лукашенко постійно намагається зобразити себе суверенним лідером, незважаючи на фактичну окупацію країни Росією, і він сподівається перешкодити своїй внутрішній аудиторії розглядати майже напевно вбивство Пригожина Путіним як одностороннє скасування Кремлем угод, які він уклав з "Вагнером", - йдеться у звіті ISW.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?