ЗМІ дізналися деталі холодної війни між Зеленським та Разумковим
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися деталі холодної війни між Зеленським та Разумковим

ЗМІ дізналися деталі холодної війни між Зеленським та Разумковим
Джерело:  online.ua

Українським журналістам вдалося з'ясувати, що 17 червня відбулися телефонні перемовини між українським лідером Володимиром Зеленським та спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим. За словами інсайдерів в Офісі президента, до цієї бесідт між політиками була "холодна війна". Наразі декілька конфліктних питань Разумков та Зеленський начебто залагодили.

Джерело: Liga.net

Що відомо про конфлікти між Зеленським і Разумковим

Анонімні джерела в оточенні глави держави стверджують, що ця телефонна розмова – справді політично важлива подія для України, однак поки важко спрогнозувати, скільки саме триватиме перемир'я.

"До сьогодні між ними була "холодна війна", але вони проговорили багато конфліктних питань і домовилися, що Діма (Разумков – ред.) підтримає важливі президентські проєкти", - розповідають інсайдери.

Окрім того, наголошується, що очільник парламенту почав віддалятись від команди Зеленського одразу, як став спікером ВРУ. Саме тоді з'явилася напруга між ним та командою президента України.

Разумков вимагав дотримання регламенту під час "турборежиму"

"Коли монобільшості запропонували ввімкнути турборежим і за одну ніч проголосувати величезний пакет, була велика дискусія за участю Зеленського і глави його Офісу Богдана. Єдиним, хто опонував такому підходу і наполягав на регламенті, був Разумков", - наголошують анонімні джерела.

Також відомо, що останні декілька місяців позиція глави ВРУ дуже часто не збігається з позицією українського лідера.

Насамперед йдеться про те, що саме Разумков подав альтернативний президентському законопроєкт під час кризи з КСУ.

Окрім того, він не голосував за кандидатури Сергія Шкарлета та Юрія Вітренка на посади міністрів. Також Дмитро Разумков розніс вщент законопроєкт про статус олігархів.

За словами представників ОП, Разумков порушив "політичну етику". Вони також запевняють, що Зеленський не воював проти Разумкова, а просто вимагав виконати завдання, з якими команда йшла на вибори у 2019 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?