ЗМІ дізналися про плани Ілона Маска очолити компанію Apple
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ дізналися про плани Ілона Маска очолити компанію Apple

ЗМІ дізналися про плани Ілона Маска очолити компанію Apple
Джерело:  online.ua

У новій книзі про життя американського мільярдера Ілона Маска розповідається, що він пропонував Тіму Куку продати Tesla в обмін на керівництво компанією Apple. Подібні переговори, як стверджує автор книги "Боротьба за владу: Tesla, Маск і пропозиція століття", велися в 2016 році. Маск і Кук категорично спростовують чутки.

Джерело: The Los Angeles Times

Журналіст The Wall Street Journal Тім Хіггінс у своїй книзі про Маска і Tesla розповів, що угоду століття американський мільярдер планував провести ще в 2016 році, коли виробник електрокарів переживав не найкращі часи. За інформацією журналіста, тоді Маск запропонував Куку продати свою компанію і той нібито зацікавився пропозицією. Але "угода століття" зірвалася через те, що Маск заявив в телефонній розмові з Куком, що в обмін хоче бути керівником Apple. У книзі стверджується, що глава Apple у відповідь на цю заяву вилаявся і повісив трубку.

Ілон Маск хотів очолити компанію Apple - що говорить Тім Кук

Хіггінс запевняє, що дізнався цю історію від людей, які чули її особисто від Маска. Тім Кук стверджує, що ніколи спілкувався із засновником Tesla.

Маск же визнає, що був момент, коли він попросив про зустріч з главою компанії Apple, щоб поговорити про покупку Tesla. Але мільярдер каже, що ніяких умов тоді не висував, підкреслюючи, що Кук відмовився від зустрічі.

Що відомо про плани Маска продати Tesla

Ще в кінці минулого року Маск публічно заявляв, що хотів продати компанію "в найтемніші часи розробки Tesla Model 3". Тоді він повідомляв, що новим її власником може стати компанія Apple, а вартість угоди складе одну десяту діючої вартості Tesla.

Зараз же Маск запевняє, що ніколи не розмовляв і не спілкувався з Тімом Куком, а коли дійсно хотів продати Tesla, то ніяких попередніх умов угоди не висував. Більш того, Маск пізніше запевнив, що взагалі не хоче керувати жодної компанією. Каже, що йому просто доводиться управляти Tesla, інакше компанії "настане гаплик".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?