ЗМІ заявили про причетність ГРУ РФ до вибухів у Болгарії
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ заявили про причетність ГРУ РФ до вибухів у Болгарії

ЗМІ заявили про причетність ГРУ РФ до вибухів у Болгарії
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що співробітники Головного розвідувального управління РФ перебували у Болгарії в той час, коли там відбулася низка вибухів на військових складах.

Джерело: розслідування болгарської редакції  "Радіо Свобода"

Що відомо про вибухи у Болгарії

"Протягом 2014 року в різних місцях Болгарії сталися чотири вибухи на об’єктах, де виробляється зброя та боєприпаси. В одному місці, Горні Лом, на північний захід від Софії на кордоні із Сербією, загинули 15 людей", - йдеться в повідомленні.

Журналісти звертають увагу на те, що 21 березня 2015 року у селищі Іганово сталися вибухи на Вазовському машинобудівному заводі "Сопот" - державному об’єкті, де виробляються протитанкові боєприпаси, зенітні ракети та інша зброя.

За 3 тижні, 14 квітня, на тому ж заводі знову відбулися вибухи, які частково зруйнували одну частину великого комплексу. В обох випадках постраждалих і загиблих не було.

"Болгарські прокурори розслідували причину вибухів, але звинувачення було висунуто лише в одному епізоді: вибух 1 жовтня 2014 року в Горні Ломі. Пізніше чотирьох обвинувачених було виправдано. Публічної інформації про те, що сталося з іншими розслідуваннями, немає", - йдеться в повідомленні.

Розслідування представників медіа вказує на можливий зв'язок між ГРУ РФ та болгарськими вибухами.

"Приблизно під час вибухів на заводі в Іганово навесні 2015 року щонайменше шість росіян, яких ідентифікували як агентів ГРУ, регулярно приїжджали та виїжджали з Болгарії. Більше того, дані про польоти та інформація про відстеження GPS, вперше зібрані групою Bellingcat, показують ще одного ймовірного агента ГРУ, який їхав у Болгарію та виїжджав із неї, близько до дати вибухів 2014 року", - пише видання.

Варто звернут увагу на те, що цей же підрозділ також пов'язаний зі спробами отруєння болгарського торговця зброєю Еміліана Гебрева, сховища якого були знищені вибухами в Чехії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?