Знадобиться лише 3 секунди. Вчені описали вправу для значного збільшення м'язової сили
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Знадобиться лише 3 секунди. Вчені описали вправу для значного збільшення м'язової сили

Знадобиться лише 3 секунди. Вчені описали вправу для значного збільшення м'язової сили
Джерело:  online.ua

Науковці Університету здоров’я й добробуту в Ніїгата та Університету Едіт Ковен дійшли неочікуваного висновку після проведення чергового дослідження — вони з'ясували, що для суттєвого збільшення м'язової сили людині знадобиться лише гантеля та 3 секунди вільного часу щоденно.За їхніми словами, є конкретна вправа, як допоможе вкрай швидко збільшити силу максимального довільного скорочення ліктьового суглоба більш ніж на 10%.

Джерело: European Journal of Applied Physiology

Як виконувати цю вправу

Вчені попереджають про те, що робити спеціальну вправу потрібно 5 разів на тиждень протягом щонайменше місяця.

Що найцікавіше, сама вправа доволі проста у виконанні: слід зігнути руку в лікті і повільно опускати гантелю донизу, випрямляючи руку.

Фото — unsplash.com

Як це працює

За словами авторів дослідження, вони вирішили науково перевірити, чи достатньо робити цю вправу саме 3 секунди, саме 5 разів на тиждень і чи обов'язково упродовж місяця.

У них було припущення, що шлях до міцних біцепсів можна ще більше скоротити.

Учасниками дослідження стали 26 добровольців – молодих здорових чоловіків.

Вони також звертають увагу на те, що кількасекундного тренування, приміром, два дні на тиждень, замало для того, щоб помітити зміни у м'язовій силі.

Між тим, учасники, які робили вправу тричі на тиждень, за місяць змогли збільшити м'язову силу біцепса на 2,5 – 3,9%. Ця зміна вказує, що навіть дуже маленька кількість фізичних тренувань має позитивний ефект. Тепер вчені взялись дослідити, чи так само проявляються і вправи іншого типу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?