Знаєш — скажи. Україна запустила в РФ інформкампанію про повернення дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

Знаєш — скажи. Україна запустила в РФ інформкампанію про повернення дітей

Знаєш — скажи. Україна запустила в РФ інформкампанію про повернення дітей
Джерело:  online.ua

Україна запустила інформаційну кампанію «Знаєш – скажи!». Вона спрямована на мотивування росіян протидіяти викраденню українських дітей і сприяти поверненню їх в Україну. 

Джерело: Офіс президента

Україна запустила інформкампанію для повернення дітей

В Офісі президента повідомили, що кампанія «Знаєш – скажи!» має на меті забезпечити висвітлення та роз’яснення мешканцям РФ злочинної сутності викрадення дітей.

Кампанія реалізується у рамках Плану дій Bring Kids Back UA , затвердженого президентом України Володимиром Зеленським.

Вона передбачає надання особам, які перебувають на території Росії та володіють інформацією про викрадених українських дітей, можливості інформувати Україну про них.

Радниця – уповноважена Глави держави з прав дитини та дитячої реабілітації, координаторка Bring Kids Back UA Дар'я Герасимчук зазначила, що сьогодні Україна шукає та реалізує всі можливі способи повернення українських дітей додому, до їхніх родин.

Ми не маємо права чекати, коли ці діти виростуть. У нас немає часу зволікати, поки росіяни відбирають у наших дітей національність і походження. Ми не будемо сподіватися на появу нових механізмів, а шукатимемо власні дієві шляхи для повернення дітей.

Передати інформацію про українську дитину можна одним із способів:

 Усім особам, які нададуть інформацію через ініціативу «Знаєш – скажи!», гарантовано анонімність.

Документальний фільм "Понівечене дитинство"

Стрічка розповідає реальні історії дітей та їхніх родин, які постраждали внаслідок війни РФ проти України, були викрадені Росією, пережили катування і полон.

Проєкт документує свідчення про воєнні злочини РФ проти українців.

Наразі Україна змогла офіційно підтвердити понад 19,5 тисяч випадків викрадення Росією українських дітей.

Російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова, яка перебуває у міжнародному розшуку, заявляла, що від початку повномасштабної війни РФ викрала з України понад 700 тисяч дітей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?