Зникли останні залишки пального. У Росії загострюється паливна криза
Категорія
Світ
Дата публікації

Зникли останні залишки пального. У Росії загострюється паливна криза

Зникли останні залишки пального. У Росії загострюється паливна криза
Джерело:  online.ua

У російських регіонах на АЗС зникли останні залишки пального, а паливна криза набирає загрозливих масштабів і погрожує зірвати кампанію зі збору врожаю. 

Джерело: "Інтерфакс"

Що відомо про гостру паливну кризу в Росії 

За словами міністра сільського господарства РФ Дмитра Патрушева, якщо ще тиждень тому йшлося про високі ціни на пальне, то тепер його немає взагалі.

У нас проблеми саме вже з наявністю. Ми зараз зупинимо і збір урожаю, і не відсіємося по озимим. Це буде катастрофа... Проблема з пальним - кричуща, нею треба всім займатися, - заявив російський міністр.

Патрушев додав, що робота з нафтопереробними заводами ведеться в ручному режимі в кожному регіоні.

Доводиться шукати пальне для сільгосппідприємств, оскільки вирішувати проблему потрібно "екстрено".

Як розвивалась ситуація

15 серпня 2023 року стало відомо про те, що в анексованому Криму закінчуються запаси бензину, а ціни ростуть як на дріжджах.

Окупаційна адміністрація намагалася заспокоїти місцеве населення і заявляла, що пального вистачає в повному обсязі, хоча насправді, запасів на півострові практично немає.

 Біля АЗС були кілометрові черги з автомобілів.

Станом на 22 серпня 2023 року повідомлялося про те, що в Росії на АЗС повністю зникло паливо. З продажу зник і дизель, і бензин.

Відсутність палива було зафіксовано в Краснодарському краї, Астраханській і Волгоградській областях.

Також палива немає на заправках в Новосибірській, Рязанській і Самарській областях, а також в Калмикії. Крім того, бензин почав зникнути в окупованому Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?