Зрадник з ПВК Вагнер за дорученням Путіна вербує добровольців на війну з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Зрадник з ПВК Вагнер за дорученням Путіна вербує добровольців на війну з Україною

Зрадник з ПВК Вагнер за дорученням Путіна вербує добровольців на війну з Україною
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін доручив ексначштабу ПВК Вагнер Трошеву збирати добровольців на війну з Україною. Самого Трошева вагнерівці вважають зрадником.

Джерело: росЗМІ

Путін доручив колишньому вагнерівцю збирати добровольців на війну з Україною

Володимир Путін дав доручення колишньому начальнику штабу ПВК "Вагнера" Андрію Трошеву зайнятися формуванням добровольчих підрозділів для війни проти України.

У ході зустрічі з ексвагнерівцем та заступником міністра оборони РФ Юнус-Беком Євкуровим 28 вересня Путін нагадав, що Трошев сам понад рік воював у такому підрозділі.

Знаєте, що це таке, як це робиться, знаєте про питання, які потрібно завчасно вирішувати, щоб бойова робота йшла якнайкраще і найуспішнішим чином, – сказав Путін.

Також керівник Кремля зазначив, що на попередній зустрічі вони вже обговорювали питання, що полковник у відставці Трошев "займеться формуванням добровольчих підрозділів, які можуть виконувати різні бойові завдання насамперед звісно, у зоні "спеціальної військової операції"".

За даними ЗМІ, Трошев куруватиме зв'язок між "добровольчими формуваннями" та Міноборони РФ.

Що відомо про Трошева

Андрій Трошев раніше був начальником штабу приватної військової компанії "Вагнера", і "2-ою особою у цій терористичній організації. Він курував роботу служби безпеки, служби тилу та займався питанням вербування засуджених та відправлення їх на фронт в Україну у складі окупаційних сил.

Після спроби заколоту, організованої лідером цієї ПВК Євгеном Пригожиним у червні, Трошев був присутній на зустрічі Путіна з командирами угруповання.

Після цього командири бойовиків-вагнерівців звинуватили Трошева у зраді. Річ у тому, що він першим із командирів угруповання відмовився далі брати участь у заколоті Пригожина.

Високопоставлений "вагнерівець" і "герой Росії" (як і Пригожин, а також засновник цієї ПВК Уткін) Трошев прийняв рішення про передачу до ФСБ та Міноборони РФ внутрішньої інформації, тим самим заручився прихильністю Путіна.

Також повідомляється, що Трошев та його спільники займалися в РФ розшуком втікачів, тиском на осіб, які давали свідчення та свідчення журналістам та правозахисникам.

Трошеву було запропоновано одну з посад у рамках суміжної з Міноборони РФ структурою, що вербує ув'язнених у загони "Шторм Z".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?