ЗСУ близькі до взяття Бахмута у тактичне оточення — Сирський
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ близькі до взяття Бахмута у тактичне оточення — Сирський

ЗСУ близькі до взяття Бахмута у тактичне оточення — Сирський
Джерело:  online.ua

Станом на 21 травня українські воїни продовжують успішно просуватися по флангах у передмісті Бахмута та наближаються до взяття населеного пункту у тактичне оточення. Цю інформацію офіційно підтвердив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Джерело:  Генштаб ЗСУ

Сирський заявив, що ЗСУ можуть взяти Бахмут у тактичне оточення

За словами Сирського, наразі українські сили контролюють незначну частину Бахмуту, однак значення її оборони не втрачає своєї актуальності.

Це надає нам можливості входу в місто в разі зміни обстановки. А це неодмінно відбудеться. Ми продовжуємо просуватись по флангах у передмісті Бахмута і фактично наближаємося до взяття міста у тактичне оточення. Завдяки цьому ми зможемо контролювати всі висотні будівлі, зайняті, ворогом і поступово їх знищувати. Це позбавляє ворога контролю за підступами до міста і дає нам певні тактичні переваги, - розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Окрім того, Сирський повідомив, що вони з командирами детально розібрали наші дії і порядок знищення ворога.

Генерал-полковник не приховує від українців, що наразі ситуація у місті-фортеці складна, однак вона знаходиться під контролем наших бійців.

Фото - скриншот

Що ще відомо про ситуацію в Бахмуті

Що важливо розуміти, армія РФ де-факто повністю знищила місто-фортецю своїми ударами.

Однак Збройні сили України продовжують утримувати позиції у південно-західній частині міста.

Як повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, нашим воїнам вдалося взяти Бахмут в напівоточення, щоб дає змогу нищити ворожі сили.

Український лідер Володимир Зеленський також офіційно підтвердив, що станом на 21 травня місто Бахмут повністю не захоплене росіянами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?