ЗСУ на Донбасі зазнали втрат під вогнем російського агресора
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ на Донбасі зазнали втрат під вогнем російського агресора

ЗСУ на Донбасі зазнали втрат під вогнем російського агресора
Джерело:  online.ua

Російський агресор завдав нових ударів у зоні бойових дій на сході України - під ворожими обстрілами двох військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

Джерело: пресцентр штабу ООС

За офіційними даними, від початку доби у вівторок, 28 вересня, окупанти вже тричі порушили домовленості про режим тиші.

“Вночі та вдосвіта в напрямку Кримського збройні формування вели прицільний вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Поблизу Павлополя, вранці, російсько-окупаційні війська задіяли автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю. Внаслідок ворожих дій два військовослужбовці Об’єднаних сил дістали вогнепальні поранення. Наразі воїни перебувають в лікувальному закладі, стан їх здоров’я - задовільний”, - наголосили у пресцентрі.

Українська сторона звернула увагу на необхідність у цьому випадку відкриття вогню у відповідь.

“На ворожі провокації наші військовослужбовці відкривали адекватний вогонь у відповідь, чим змусили противника припинити обстріли. Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними”, - резюмували в штабі ООС.

Ситуація на Донбасі

Останніми тижнями у зоні збройного протистояння триває суттєве загострення, на яке вже звернули увагу на рівні Організації Об’єднаних Націй.

В Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні занепокоєні збільшенням кількості цивільних жертв війни на Донбасі вдвічі. Спостерігачі місії зробили висновок про суттєве загострення ситуації, проаналізувавши статистику за попередні пів року.

Своєю чергою у Сполучених Штатах звернули увагу на відсутність ознак, які б підтвердили бажання російської сторони врегулювати війну. Наприклад, Вашнигтон звернув увагу на фактичне блокування мандату місії ОБСЄ для спостерігання за непідконтрольною ділянкою кордону України з РФ в ОРДЛО.

“США закликають Росію припинити агресію проти України, зробити свій внесок у мирне врегулювання та виконати свої мінські зобов’язання, дозволивши спостереження за кордоном в тих районах, які перебувають під контролем Росії”, - наголосила представниця США в ОБСЄ Кортні Австріан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?